Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Σε ισχύ το χαμηλό οργανωμένο βαρομετρικό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 16:01
Συνεχίζεται η κακοκαιρία - Σε ισχύ το χαμηλό οργανωμένο βαρομετρικό
Το πρώτο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό του φετινού φθινοπώρου, επηρεάζει τη χώρα μας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, με τις καταγραφές να ξεπερνούν τα 100 mm βροχής στη Δυτική Ελλάδα. Όπως αναφέρει το xalazi.gr, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης, κατεγράφησαν στις περιοχές: Καραβοστάσι Θεσπρωτίας 153 mm, Κέρκυρα 123.4 mm, Πύργος Ηλείας 118.6 mm, Αμαλιάδα 103.8 mm βροχής.

Αρκετές ζημιές και προβλήματα έχουν καταγραφεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενώ στη Ζάκυνθο εμφανίστηκε ανεμοστρόβιλος στην παραλία του Λαγανά. Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε το πρωί της Τρίτης η Πέρδικα Θεσπρωτίας. Η θεομηνία που έπληξε την περιοχή προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές θα συνεχιστούν έως το Σάββατο με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι της Δυτικής Ελλάδας, καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής. Επίσης, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να δείξουν προσοχή στο οδικό δίκτυο, καθώς οι δρόμοι γλιστράνε επικίνδυνα. Στις παραθαλάσσιες και θαλάσσιες περιοχές, είναι πιθανόν να εμφανιστούν υδροστρόβιλοι.

Την Τετάρτη 07/09/16 βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τα φαινόμενα να είναι έντονα στη Στερεά, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Αυξημένη είναι η πιθανότατα για χαλαζοπτώσεις, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στη Κεντρική και Βόρεια χώρα, αλλά μικρή άνοδο στα νότια.Την Πέμπτη 08/09/16 έντονα φαινόμενα περιμένουμε στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Δυτική Μακεδονία. Βροχές θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν τη χώρα, με έμφαση τα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια.

Την Παρασκευή 09/09/16 οι βροχές θα συνεχιστούν στα δυτικά και κεντρικά, ενώ το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Πηγή: Eθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016, 16:02