Η ΓΣΕΕ απάντησε σήμερα στην συνέντευξη που παραχώρησαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ δίνοντας στη δημοσιότητα αμοντάριστα αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού υπό τον τίτλο: «4 λεπτά μαθήματα δημοκρατίας από το Π.Α.ΜΕ».

«Σε απάντηση της σημερινής συνέντευξης τύπου των δυνάμεων του Π.Α.ΜΕ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ που τους παραχωρήσαμε (έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς τη Δημοκρατία), στην οποία επιχείρησαν να αυτοπαρουσιαστούν λίγο πολύ ως «οσιομάρτυρες» της εργατικής τάξης που…καταδιώκονται από μια συνδικαλιστική «μαφία» (εδώ γελάνε…σε λίγο και η προσφυγή στην ποινική δικαιοσύνη), τους αφιερώνουμε αμοντάριστα αποσπάσματα οπτικοακουστικού υλικού υπό τον τίτλο: «4 λεπτά μαθήματα δημοκρατίας από το Π.Α.ΜΕ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εργατική τάξη έχει ήδη εξάγει τα δικά της συμπεράσματα, το ίδιο και οι δημοκρατικοί πολίτες της χώρας. Η πόλη της Καλαμάτας, οι γονείς των παιδιών της χορωδίας και οι παππούδες που τα συνόδευαν, οι καλλιτέχνες, οι σύνεδροι, οι προσκεκλημένοι του Μεγάρου Χορού της πόλης, νιώθουμε όλοι την ανάγκη να ευχαριστήσουμε την «ευγενή» κάστα των μεταφερόμενων «ταξιαρχιών» των «δημοκρατικά» συναθροιζόμενων φοιτητών, αγροτών, επαγγελματικών συνδικαλιστικών στελεχών, ελεύθερων επαγγελματιών, κομματικών φίλων, κ.λ.π, για τα «μαθήματα δημοκρατίας» που μας παρέδωσαν.

Ζητούμε συγνώμη για το γεγονός ότι -από κάποιο σημείο και μετά- δεν ανταποκρινόμασταν στα «κελεύσματα» περαιτέρω «συνάθροισης» τέτοιου τύπου…

«Δηλώνουμε ότι δημοκρατικό συνέδριο της ΓΣΕΕ θα πραγματοποιηθεί και θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε με περισσότερη δόση δημοκρατίας τις προκλήσεις» αναφέρει η ΓΣΕΕ και παραθέτει το παρακάτω video:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων οι αντιπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στο 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ υπογραμμίσθηκε μεταξύ άλλων πως  «όπως όλες τις προηγούμενες μέρες στην Καλαμάτα, έτσι και σήμερα από νωρίς το πρωί η ηγεσία της ΓΣΕΕ, η συνδικαλιστική μαφία των Παναγόπουλο-Κιουτσούκη-Βασιλόπουλο-Καραγεωργόπουλο, που έχει κάτσει στο σβέρκο των εργαζομένων, προσπαθεί να κάνει το μαύρο-άσπρο. Την ιδία στιγμή δολοπλοκούν μέσα σε κλειστές πόρτες και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων για την επόμενη μέρα της ΓΣΕΕ. Δεν έχουν καμία νομιμοποίηση να το κάνουν!

Ήθελαν να κάνουν ένα συνέδριο-παρωδία μακριά από τους εργαζόμενους, στα κλεφτά, ένα συνέδριο συναλλαγών και πάνω σε συμφωνίες κορυφών, με μεθόδους ”το ξαναλέμε” συνδικαλιστικής μαφίας. Γι’ αυτό και επέλεξαν για μια ακόμα φορά να είναι μακριά από εκεί που συγκεντρώνεται η εργατική τάξη και επέλεξαν τουριστικά θέρετρα αυτή τη φορά τις παραλίες της Καλαμάτας, έξω από την πόλη, σε πεντάστερα πολυτελή ξενοδοχεία.

Ο λόγος είναι προφανής! Δεν ήθελαν να γίνει πραγματικό συνέδριο, δεν ήθελαν να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να στηθεί η κάλπη, να πάρουν το κουκί, την καρεκλά, να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση, κουρελιάζοντας το καταστατικό της Συνομοσπονδίας, να προσπεράσουν και να καταργήσουν την προβλεπόμενη δημοκρατική διαδικασία νομιμοποίησης των αντιπρόσωπων από το ίδιο το σώμα του Συνεδρίου. Επαναλαμβάνουμε πως στόχο είχαν και έχουν να στηθεί μια κάλπη μακριά από τους εργαζόμενους, να υπάρχει φρουρά και σε αυτήν να ψηφίσουν όσους θέλει η συνδικαλιστική μαφία. Γι’ αυτό και όλες αυτές τις μέρες πήραν διάφορα μέτρα ώστε να στήσουν σκηνές προβοκάτσιας μαζί με ορισμένα ΜΜΕ. Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να φέρουν και να κοιμίσουν σύμφωνα δηλώσεις τους εισαγγελέα μέσα στο ξενοδοχείο, με στόχο να στήσουν με οποιονδήποτε τρόπο κάλπες σε ανύποπτη στιγμή. Τέτοιες διαδικασίες έκαναν για δύο εβδομάδες και στην Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπάλληλων προκειμένου να νομιμοποιήσουν τους εργοδότες στις γραμμές των σωματείων.

Δε ήθελαν συνέδριο! Δεν ήθελαν συζήτηση! Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά!

Αν ξεκινούσε το συνέδριο θα έπρεπε να αρχίσει με τη νομιμοποίηση των συνέδρων-αντιπρόσωπων και εκεί θα γελάγε και το παρδαλό κατσίκι. Διότι θα έβγαινε όλη η μπόχα της νοθείας, θα έβγαιναν στην φόρα οι μηχανισμοί τους, οι πρόεδροι ΑΕ και τα μεγαλοστελέχη επιχειρήσεων, το πλήθος των golden boys που έχουν μπει μέσα στα σωματεία.

Οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι όλες τις μέρες στην Καλαμάτα ζητούσαμε να συνεδριάσει η διοίκηση της ΓΣΕΕ. Επιμέναμε, φωνάζαμε, δε συνεδρίασε ποτέ!

Μια διοίκηση που έπρεπε να ξεκινήσει τις νόμιμες διαδικασίες από την πρώτη μέρα. Αντιθέτως από την Τέταρτη και μια μέρα πριν αρχίσει η τυπική έναρξη του συνεδρίου γίναμε μάρτυρες απαράδεκτων, άθλιων και κωμικοτραγικών διαδικασιών, με τις κάρτες των αντιπροσώπων να μοιράζονται δεξιά και αριστερά, σε πισίνες, καφετέριες και στα μαξιλάρια των κρεβατιών και το ρόλο αυτό να τον έχουν αναλάβει συναδέλφισσες καμαριέρες από τα ξενοδοχεία.

Από σήμερα το πρωί οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι, σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ έχουν ξεκινήσει περιοδείες, βρίσκονται σε κάθε χώρο δουλειάς.

Δεν θα αφήσουμε χώρο για χώρο δουλείας, κλάδο για κλάδο που δε θα κάνουμε γνωστές αυτές τις αθλιότητες. Να γίνει ακόμα πιο καθαρός ο ρόλος και η στάση όλη αυτής της συνδικαλιστικής μαφίας που παριστάνει την ηγεσία της εργατικής τάξης. Αυτής της κλειστής κάστας, ότι πιο σάπιο υπάρχει μέσα στις γραμμές των εργαζομένων που 4 μέρες τώρα οργάνωσαν με τα λεφτά των εργαζομένων πολυήμερες διακοπές σε ξενοδοχεία που δεν πρόκειται ποτέ να δει μια εργατική – λαϊκή οικογένεια.

Ξέρουν πολύ καλά όμως ότι το ταξικό κίνημα της χώρας δεν υπολογίζει ούτε εργοδότες ούτε νόθους ούτε μπράβους ούτε την κρατική καταστολή. Έχει μάθει να μάχεται και να αγωνίζεται σε πιο σκληρές συνθήκες, χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες – συνδικαλιστές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να μπορούν οι εργαζόμενοι σήμερα να έχουν τις δίκες τους οργανώσεις, τα σωματεία τους. Αυτήν την ιστορία δεν τους τη χαρίζουμε!

Για εμάς η αντεπίθεση, η πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος ξεκινά από τους χώρους δουλειάς.

Υπάρχουν αρκετές δυνατότητες για διεύρυνση των αγώνων με ζωντανές δυνάμεις, με πρωτοβουλίες που θα παίρνονται μέσα από γενικές συνελεύσεις και όχι πίσω από συνεννοήσεις των εργατοπατέρων και των κυβερνήσεων. Γι’ αυτό και όλη αυτή η σκληρή μάχη που δόθηκε αυτές τις μέρες στο συνέδριο της ΓΣΕΕ, πιο πριν στην ΟΙΥΕ αλλά και σε αλλά Εργατικά Κέντρα της χώρας και προφανώς δεν έχει τελειώσει, αποτελεί πείρα αλλά και έδαφος για να δυναμώσει ο διεκδικητικός αγώνας, ο ταξικός προσανατολισμός.

Το σύνθημα «συνδικάτα ταξικά όχι εργοδοτικά» πρέπει να ακουστεί σε κάθε μεριά της χώρας, να φτάσει σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι εργαζόμενοι με τη συμμέτοχη τους να πετάξουν στο περιθώριο όχι μονό αυτήν την κάστα της συνδικαλιστικής μαφίας αλλά κυρίως την επιρροή της εργοδοσίας στις γραμμές μας, να χτυπηθεί στη ρίζα ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός. Γιατί το σύνθημα «νομός είναι το δίκιο του εργάτη» δεν πρόκειται να κατοχυρωθεί χωρίς τη συνειδητή συμμέτοχη των εργαζομένων στα σωματεία, την αποφασιστική μάχη απέναντι στα αφεντικά, την πολιτικοποίηση της πάλης τους.

Σημαντικός όρος της ανασύνταξης του κινήματος είναι να μην υπάρχει από κανέναν εργαζόμενο ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία και σε αυτή την κατεύθυνση θα προχωρήσουμε και το ξαναλέμε: Αν νομίζουν πως από σήμερα θα είναι μία ίδια μέρα για το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, είναι γελασμένοι! Αν θεωρούν ότι θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία τους στην Πατησίων σαν να μη συμβαίνει τίποτα, είναι βαθιά γελασμένοι.

Όλες αυτές τις μέρες, εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα μας έλεγαν “προχωρήστε, μη σταματάτε”. Εργαζόμενοι-αντιπρόσωποι στην Καλαμάτα που δε συμφωνούν σε όλα με το ΠΑΜΕ αλλά δε μπορούν να ανεχτούν τη σαπίλα και αυτές τις αθλιότητες, των εργατοπατέρων, πήραν θάρρος, βοήθησαν με κάθε τρόπο που μπορούσαν και συνέβαλαν στην αποκάλυψη των προβοκατόρικων σχεδιασμών τους.

Το ΠΑΜΕ δε μένει εδώ! Καλεί κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργαζόμενο που βγάζει κάθε ώρα και στιγμή συμπεράσματα για την ελίτ των εργατοπατέρων, να κάνει ένα επιπλέον βήμα! Να συμπορευτεί μαζί μας, για να σπάσει όλο αυτό το απόστημα που έχει κάτσει στο σβέρκο μας. Για να παλέψουμε με καθαρή ματιά και με μέσα καρδιά για την πραγματική ανασύνταξη του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος, για την αναζωογόνηση των σωματείων, για τον ταξικό προσανατολισμό τους.

Τα Εργατικά Κέντρα, οι Ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι που διαδήλωσαν όλες αυτές τις μέρες στην Καλαμάτα, οι πολλοί περισσότεροι εργαζόμενοι που παρακολουθούν με ενδιαφέρον αυτές τις εξελίξεις, έχουν μια ξεκάθαρη απαίτηση: Να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, αλλά να είναι συνέδριο πραγματικά εργατικό, χωρίς νόθους και εργοδότες, όπως θέλουν οι “αποκλεισμένοι” της ντόλτσε βίτα.

Και αυτό παραμένει κόκκινη γραμμή σε ότι σενάρια και αν σκέφτονται προκειμένου να διατηρήσουν τη συνδικαλιστική τους επιβίωση..

Όπως είπαμε και χθες στην Καλαμάτα, εμείς είμαστε έτοιμοι! Είτε τώρα είτε τον Απρίλη, είτε το καλοκαίρι, είτε με διορισμένη διοίκηση είτε χωρίς, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να αποκαλύπτεται η εργοδοτική παρέμβαση, το δέσιμο της με το πολιτικό προσωπικό, όλο το όργιο της νοθείας και των πρακτικών της συνδικαλιστικής μαφίας, ώστε το συνέδριο της ΓΣΕΕ όποτε κι αν πραγματοποιηθεί να είναι πραγματικά εργατικό, με πραγματικούς εργαζόμενους-αντιπροσώπους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης