Συνεχίζεται η κόντρα ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 12:10
Συνεχίζεται η κόντρα ΟΙΕΛΕ - ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων
Αντιπαράθεση είχαν στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων με τους εκπαιδευτικούς.

Ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ (εκπαιδευτικοί) Μιχάλης Κουρουτός υποστηρίζοντας την ρύθμιση για την εξέταση των παράτυπων πτυχίων που δόθηκαν από ιδιωτικά ΙΕΚ, κατήγγειλε ότι και σήμερα συνεχίζονται τα παράτυπα πτυχία και γίνονται διορισμοί με αυτά.

Έγιναν διορισμοί στη ΝΕΡΙΤ με παράτυπα πτυχία, είπε και ανακοίνωσε πως και σήμερα διορίσθηκαν νοσηλευτές με παράτυπα πτυχία και ότι έχει ενημερώσει επ’ αυτού τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Για «πολλές ανακρίβειες, προσβολές και ψέματα» που ακούσθηκαν στην Επιτροπή έκανε λόγο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Χαράλαμπος Κυραϊλίδης. «Σκέφτηκα ότι στη μία το βράδυ πρέπει να ξυπνήσω τις κόρες μου και να τους ζητήσω συγγνώμη γιατί είμαι κακός σχολάρχης, δεν θέλησα να διοριστώ στο δημόσιο, πίστεψα στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στο δικαίωμά μου να μπορώ να δημιουργήσω από το μηδέν και να δημιουργήσω και πλούτο. Κανείς σας δεν είπε ότι επί χούντας τα ιδιωτικά σχολεία άνοιξαν την αγκαλιά τους και δέχθηκαν τους καθηγητές που διώχθηκαν. Μόνο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Σεβαστάκης, προς τιμήν του, είπε ότι και στα ιδιωτικά σχολεία γίνεται εκπαιδευτικό έργο», είπε χαρακτηριστικά.

«Η κυβέρνηση μετατρέπει τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς σε μόνιμους υπαλλήλους. Να ευχαριστήσουμε τον υπουργό γιατί προς το παρόν μας επιτρέπει να προσλαμβάνουμε ελεύθερα. Αλλά δεν μπορούμε να απολύουμε», υποστήριξε ο κ. Κυραϊλίδης εκτιμώντας ότι «επιστρέφουμε σε εποχή του ουδείς απολύεται». Αναφερόμενος σε ορισμένους «μύθους», όπως τους χαρακτήρισε, που κυριαρχούν για την ιδιωτική εκπαίδευση ο πρόεδρος των σχολαρχών είπε ότι «τα ιδιωτικά σχολεία ήταν πάντα στο υπουργείο Παιδείας, όχι στο Εργασίας».

Ακόμη ανέφερε ότι ο υπουργός Παιδείας «προσπαθεί να επιφέρει κανόνες δημοσίου στα ιδιωτικά σχολεία» και ότι «ο αρχικός συγγραφέας του δελτίου Τύπου του υπουργείου Παιδείας είναι η ΟΙΕΛΕ».

«Μονιμότητα στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει. Θα μπει μία σειρά και μία τάξη όμως ώστε ο εκπαιδευτικός να ξέρει ότι εργάζεται με ποιότητα και ασφάλεια. Μπαίνει φραγμός στη δράση των φροντιστηρίων που λειτουργούν μέσα στα ιδιωτικά σχολεία», απάντησε ο κ. Κουρουτός, υπενθυμίζοντας ότι «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ορίζει ότι οι απολύσεις πρέπει να είναι αιτιολογημένες».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016, 12:14