Συνεχίζεται η μικροσεισμική δραστηριότητα στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 01:07
Συνεχίζεται η μικροσεισμική δραστηριότητα στην Πάτρα
Αναστατωμένοι είναι οι κάτοικοι της Πάτρας για μια ακόμη νύχτα, καθώς από τις 23:30 χθες το βράδυ σημειώνονται μικροσεισμικές δονήσεις, οι οποίες συνοδεύονται από έντονο βουητό.

Οι πολίτες που επικοινωνούν με τη zougla.gr αναφέρουν ότι αισθάνονται μικρές σεισμικές δονήσεις και εκφράζουν την ανησυχία τους, καθώς για δεύτερη ημέρα επαναλαμβάνεται αυτό το φαινόμενο.

Ακούστε πως περιγράφει την κατάσταση ένας πολίτης της Πάτρας που επικοινώνησε με τη zougla.grΕπικοινωνήσαμε με τον κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος είπε ότι συνεχίζονται και σήμερα οι μικροσεισμικές δονήσεις, αλλά αποτελεί ένα φαινόμενο, το οποίο σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να εξελιχθεί σε μεγάλο σεισμό.

Συνήθως η συνεχής σεισμική δραστηριότητα οδηγείται προς εκτόνωση μέσα σε λίγες ημέρες ή και εβδομάδες.

H zougla.gr επικοινώνησε με σεισμολόγο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος δήλωσε ότι πρόκειται για μικροσεισμικές δονήσεις, κάτω των 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε ανατολικά της Αρόης.

Δείτε τι κατέγραψε τις τελευταίες 24 ώρες ο σεισμογράφος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που είναι εγκατεστημένος στο Ριόλο, της Πάτρας.Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει αυτή τη στιγμή ο σεισμογράφος στο πανεπιστήμιο Πατρών


Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει αυτή τη στιγμή ο σεισμογράφος στο Ευπάλιο

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 27 Μαρτίου 2010, 01:58