Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκομιδής απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 12:28
Συνεχίζεται η προσπάθεια αποκομιδής απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται η προσπάθεια για την αποκομιδή των απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη. Τέσσερις βάρδιες, με συνολικά 35 οχήματα, εργάζονται όλο το 24ωρο, προκειμένου να βελτιωθεί το ταχύτερο δυνατό η εικόνα της πόλης. Στη «μάχη» κατά των σκουπιδιών βοηθούν και οι Δήμοι Πυλαίας - Χορτιάτη, Νεάπολης - Συκεών και Καλαμαριάς.

Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Στάθης Αβραμίδης, κανονικά θα πραγματοποιηθεί η αποκομιδή των απορριμμάτων και το Σαββατοκύριακο, ώστε από Δευτέρα η πόλη να βρίσκεται σε μια καλύτερη κατάσταση.

Ο όγκος των σκουπιδιών στους δρόμους έχει μειωθεί στους 400 τόνους, από τους 700 που ήταν τις προηγούμενες ημέρες. «Η εικόνα στην πόλη σήμερα είναι καλύτερη. Ο όγκος των απορριμμάτων έχει μειωθεί και ελπίζω πως μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βελτιωθεί η κατάσταση ακόμη περισσότερο» δήλωσε ο κ. Αβραμίδης.

Μέσα στους βασικούς στόχους της νέας διοίκησης του δήμου είναι να προχωρήσει η διαδικασία της ανακύκλωσης, ώστε να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων. Στους πολίτες αναμένεται να μοιραστούν σύντομα ειδικές τσάντες, για να συγκεντρώνουν τα ανακυκλώσιμα είδη.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2011, 12:28