Μοιράζοντας τις ευθύνες για το κακό που έγινε ακόμα και στους… γονείς των δύο γυναικών που τον διεκδικούσαν, φτάνοντας μέχρι και στο έγκλημα, ο άντρας που υπήρξε η  «πέτρα του σκανδάλου» κατέθεσε ως μάρτυρας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τη δολοφονία της 35χρονης πρώην συζύγου του από το χέρι της ερωτικής του συντρόφου, στο σπίτι της, στο Κορωπί, τον Αύγουστο του 2016,

Αν και, όπως είπε,  δεν ήθελε να έρθει στη δίκη από ντροπή για όσα έγιναν, εντούτοις ο 44χρονος άντρας, ακόμα και σήμερα, κράτησε για τον εαυτό του ένα μόνο μερίδιο ευθύνης, την οποία δεν δίστασε να πετάξει ακόμα και στους γονείς των δύο γυναικών με καθεμία από τις οποίες είχε αποκτήσει δύο παιδιά, επειδή «αδιαφορούσαν για αυτές». Ο ίδιος δέχτηκε πως «απλώς δεν έκανε τίποτα» και από μία «βλακεία» διαλύθηκαν δύο σπίτια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το φταίξιμο μου ήταν πως δεν ξεκαθάριζα τα πράγματα, γι’ αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Η μια κοπέλα είναι στο χώμα και η άλλη στη φυλακή» υποστήριξε. «Εγώ έκανα λάθος και διέλυσα τα σπίτια μου. Δεν έκανα τίποτα, γι΄ αυτό έγιναν όλα αυτά. Τα μπέρδεψα πολύ τα πράγματα…».

Ο 44χρονος πρώην σύζυγος της άτυχης Θεοδώρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως ήταν η μόνη τελικά που τον αγάπησε, αν και ποτέ δεν ήταν «άγιος», καθώς συνήθιζε να γυρνάει εδώ κι εκεί. Η σχέση του με την κατηγορουμένη ξεκίνησε 15 χρόνια μετά τον γάμο του με το θύμα. «Δεν πέρναγα καλά με τη Νικολέτα, το μόνο στήριγμά μου ήταν η Θεοδώρα. Το μόνο άτομο που με αγάπησε. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος που άφησα τη γυναίκα μου και γύρναγα… Εύχομαι να μη βρεθεί κανένας στη θέση μου. Κρίμα η Θεοδώρα. Μέχρι να γνωρίσω την κατηγορουμένη, όλα ήταν πολύ καλά στον γάμο μου μαζί της. Ήμασταν μια χαρά, εγώ βέβαια δεν ήμουν και άγιο παιδί… Γύρναγα. Και πριν γνωρίσω την κατηγορουμένη… Μη λέμε και ψέμματα».

Παρ΄ όλα αυτά όμως τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά αν η κατηγορουμένη, όπως ισχυρίστηκε, είχε στο πλευρό της τον ..πατέρα της. «Ο πατέρας της δεν ενδιαφέρθηκε ποτέ για εκείνη. Εμένα περιμένει να της δώσω 50 ευρώ μέσα στη φυλακή. Αν έφτασε η Νικολέτα σε αυτό το σημείο είναι από τον πατέρα της και από εμένα. Αν τα έχω καλά με τη Νικολέτα μέχρι σήμερα είναι για τα παιδάκια που έχουμε…».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο μάρτυρας μίλησε για τους καβγάδες που είχαν μεταξύ τους οι δύο γυναίκες. «Εγώ είχα μπλέξει με την κατηγορουμένη και είχα κάνει και παιδιά μαζί της. Ήταν φυσιολογικό να αντιδρά η Θεοδώρα. Όμως και με την κατηγορουμένη τσακωνόμασταν, γιατί εγώ δεν έφευγα από τη γυναίκα μου να μείνω μαζί της. Όταν ήμουν σε διάσταση με τη Θεοδώρα, οι δυο γυναίκες βρέθηκαν μέσα στο συνεργείο μου και χτυπήθηκαν. Τσακωθήκανε και οι δυο μέσα στο μαγαζί. Η κατηγορουμένη έχει έρθει για να της δώσω χρήματα για τα παιδιά μας. Ντρέπομαι να σας πω τι έλεγαν…».

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε μια ζωή…

Μάρτυρας: Η Θεοδώρα έλεγε π@@@@ την κατηγορουμένη και ότι της διέλυσε το σπίτι. Η άλλη της έλεγε φύγε από εδώ. Η Νικολέτα δεν ήθελε η Θεοδώρα να έρχεται στο μαγαζί μου…

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του προέδρου ο 44χρονος ανέφερε:. «Η Θεοδώρα δεν ήθελε να χωρίσουμε. Η Νικολέτα δεν ήθελε να φύγω από εκείνη. Και γινότανε χαμός». Σε άλλο, δε, σημείο της κατάθεσής του υποστήριξε: «Η Θεοδώρα με αγαπούσε πολύ, όλα μου τα είχε συγχωρέσει. Τώρα αν έκανα εγώ βλακεία και διέλυσα τα σπίτια τι να πω; Ήταν πολύ καλή κοπέλα…».

Σε ό,τι αφορά στις επισκέψεις της κατηγορουμένης έξω από το σπίτι του θύματος, οι οποίες αναφέρονται στη δικογραφία, ο μάρτυρας είπε πως σκοπός της νεαρής γυναίκας ήταν να βρει τον ίδιο και «όχι να τσακωθεί με τη Θεοδώρα».

Πρόεδρος: Η κατηγορουμένη σάς δημιουργούσε προβλήματα;

Μάρτυρας: Ναι μας απειλούσε, το έχω πει.

Πρόεδρος: Πότε ηρέμησαν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Τον Αύγουστο του 2015, όταν εγώ πήγα να μείνω με τη  Νικολέτα. Μέχρι που έγινε αυτό που έγινε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως ειδοποιήθηκε για το έγκλημα από τον γιο του. «Εκείνη την ημέρα ήρθε η Νικολέτα στο συνεργείο, της είπα να φύγει και να πάει σπίτι. Κατευθύνθηκε προς το σπίτι που έμεινε η Θεοδώρα, από εκεί θα πήγαινε στο σπίτι της… Μετά από πέντε με δέκα λεπτά με πήρε ο γιος μου και μου είπε “έλα στο σπίτι, σκοτώνονται”. Έτρεξα. Έφτασα στο σπίτι. Βλέπω τη Θεοδώρα στα γόνατα και τη Νικολέτα να την κρατάνε τα παιδιά μου. Πλάκωσα την κατηγορουμένη στα σκαμπίλια. Μέχρι τότε δεν είχα καταλάβει τι είχε γίνει. Ότι είχε μαχαίρι.. Εγώ ξαφνικά είδα αίματα στη Θεοδώρα. Η Νικολέτα έφυγε και εγώ πήρα και μια πέτρα για να της πετάξω. Έβαλε αμέσως τη Θεοδώρα στο αυτοκίνητο και πήγαμε στο κέντρο υγείας. Σε όλη τη διαδρομή μιλούσαμε. Ελάτε στη θέση μου εκείνη την ημέρα. Η Θεοδώρα δεν ήταν κοπέλα του καβγά. Η Νικολέτα ήταν τσαμπουκαλού…».

Πρόεδρος: Τι ζητούσε η κατηγορουμένη από το θύμα;

Μάρτυρας: Νόμιζε ότι εγώ θα γυρνούσα πίσω στη Θεοδώρα. Ζητούσε να μη με ενοχλούσε η Θεοδώρα. …Διέλυσα δύο σπίτια…

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε για αυτό;

Μάρτυρας: Τίποτα δεν έκανα, για αυτό έγιναν όλα αυτά…

Πρόεδρος: Αυτό το μαχαίρι για το ξεκοκάλισμα που είχε η κατηγορουμένη, γνωρίζετε τι το ήθελε;

Μάρτυρας: Δεν ξέρω τίποτα για αυτό το μαχαίρι… Έχω μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Ντρέπομαι που είμαι εδώ. Πάω να σκάσω. Η μια στο χώμα και η άλλη στη φυλακή. Δεν ήθελα να έρθω στη δίκη…

Πρόεδρος: Ντρέπεστε; Εδώ χάθηκε ένας άνθρωπος… Εσείς θα έπρεπε να είστε από τους πρώτους εδώ…

Μάρτυρας: Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά. Τα παιδιά είναι όλα χάλια.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κατηγορουμένη για το πώς έγιναν τα πράγματα;

Μάρτυρας: Όχι, δεν την ρώτησα.

Εισαγγελέας: Μιλήσατε για δικό σας φταίξιμο. Προσδιορίστε το…

Μάρτυρας: Έπρεπε να πω τέλος στη Θεοδώρα. Να πάρω τη Νικολέτα και να φύγουμε. Αν το έκανα, μπορεί να μη φτάναμε εδώ…

Σε άλλο σημείο της κατάθεσης ο 44χρονος επανέλαβε ότι έκανε μεγάλο λάθος που άφησε τη γυναίκα του και γύρναγε, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Η Θεοδώρα ήταν η μόνη που με αγαπούσε. Όπου και αν ήμουν, αν την έπαιρνα τηλέφωνο, θα έτρεχε σφαίρα» πρόσθεσε.

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά εκεί που γυρνούσατε αποκτήσατε και δύο ακόμα τέκνα…

Μάρτυρας: Ναι, το ξέρω. Δεν φταίνε σε τίποτα τα παιδιά…

Πολιτική αγωγή: Γιατί η κατηγορουμένη έφτασε σε αυτό το σημείο;

Μάρτυρας: Δεν άντεχα άλλο με τη Θεοδώρα, γιατί είναι πιεστική, δεν είχε ένα στήριγμα. Ήταν παρατημένη από εμένα, από τον πατέρα της και με δυο παιδιά στην αγκαλιά. Δεν υπήρχε άνθρωπος να τη βοηθήσει. Την έβλεπα ότι δεν ήταν καλά.

Πολιτική Αγωγή: Οι μάρτυρες καταθέτουν ότι η Θεοδώρα δεν ήθελε επανασύνδεση μαζί σας;

Μάρτυρας: Είναι μεγάλο ψέμα. Ήθελε να τα βρούμε…

Πολιτική Αγωγή: Και τότε γιατί έβγαζε διαζύγιο;

Μάρτυρας: Αυτό δεν το ξέρω.

Για την υπόθεση αυτή, πρωτοδίκως έχει καταδικαστεί η ερωτική σύντροφος του 44χρονου σε ισόβια κάθειρξη. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης