Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί να συνεχιστεί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η δίκη των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για τον φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

Την περασμένη Παρασκευή συνεχίστηκε για 2η ημέρα η αγόρευση της δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι δρούσαν συντονισμένα και από κοινού, ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση.

«Εμμονή»...

Με αφορμή το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για προβολή σε βίντεο εγγράφων της δικογραφίας, ο εισαγγελέας κ. Χανής αναφέρθηκε και στην «εμμονή», όπως τη χαρακτήρισε, της πολιτικής αγωγής απέναντι στην πρότασή του. «Δεν μ’ αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως, η πρότασή μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει…» είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρότασή του ήταν αρνητική για προβολή σε βίντεο των εγγράφων.

Η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του εισαγγελέα συνιστά παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. «Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι» ήταν η αντίδρασή της σε όσα άκουσε και από τη μεριά της υπεράσπισης που ενίστατο στην προβολή εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν ήδη αναγνωσθεί.

Επί του συγκεκριμένου αιτήματος, τακτικοί δικαστές και ένορκοι ανακοίνωσαν μέσω της προέδρου ότι επιφυλάσσονται να αποφασίσουν σήμερα, 15 Απριλίου, οπότε και συνεχίζεται η δίκη με την αγόρευση και πάλι της συνηγόρου πολιτικής αγωγής.

Με πληροφορίες από lamiareport.gr

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 15 Απριλίου 2019, 07:41