Την ανέγερση δύο σχολείων στην Αιτή, με χρήματα τα οποία προήλθαν από τη δισκοφορία της Εκκλησίας στους ναούς, ενέκρινε ύστερα από πρόταση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών, Ιερώνυμου, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδρίασε χθες υπό την προεδρία του.

Επιπλέον, η Σύνοδος ενημερώθηκε για το ύψος της ανθρωπιστικής βοήθειας, που έστειλε η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» στον πληγέντα λαό της Αϊτής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοινώθηκε από την Ιερά Σύνοδο, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι εστάλη για δεύτερη φορά ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 17 τόνων, η οποία περιελάμβανε 4.620 κιλά ζυμαρικά, 4.780 κιλά ρύζι, 2.940 κουτιά γάλακτος, 1.640 κιλά κονσέρβες, 3 τόνους αλεύρι και 1.800 κιλά ζάχαρη.

Όπως μάλιστα τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, η «Αλληλεγγύη» βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με την Ιερά Μητρόπολη Μεξικού, την Κυβέρνηση της Αϊτής και τους «Γιατρούς του Κόσμου», εξετάζοντας και νέους τρόπους παρέμβασης για την ανακούφιση των πληγέντων.

Στη σημερινή συνεδρίασή της, η Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για τη συνάντηση που έγινε χθες, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου και με τη συμμετοχή των μητροπολιτών, που έχουν στις επαρχίες τους Εκκλησιαστικά Σχολεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

υγκεκριμενοποιήθηκαν οι προτάσεις και υποβλήθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση της Συνόδου.

Η Σύνοδος αποφάσισε να αποσταλεί η τελική πρόταση στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, ώστε οι εκεί υπηρεσιακοί παράγοντες να λάβουν υπόψιν τους τις θέσεις της Εκκλησίας, γύρω από τα θέματα της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης