Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 06:31
Συνεχίζει τις κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Οι εργαζόμενοι στους Δήμους αποφάσισαν σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, καθώς πλησιάζει η 24ωρη πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την επόμενη εβδομάδα. Όπως ανακοίνωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ:

• Σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν συμβολικές καταλήψεις των Δημαρχείων (από 11.00 ως το τέλος του ωραρίου), αλλά και κεντρικών σημείων του οδικού δικτύου για μισή ώρα (12.00 - 12.30) το μεσημέρι. Παράλληλα, υπάλληλοι των Δήμων θα πάνε στο υπουργείο Οικονομικών για να κάψουν συμβολικά τα τελευταία "ειδοποιητήρια" που έλαβαν.

• την Πέμπτη (29/9) η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ, με συνέλευση (15.00 στο Θέατρο Ορφέας), συλλαλητήριο (18.00, πλατεία Κλαυθμώνος) και πορεία προς τη Βουλή.

• την Παρασκευή (30/9) θα γίνει νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11.00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ θα είναι σε εξέλιξη η 24ωρη πανελλαδική απεργία για τους εργαζόμενους στο Πρόγραμμα "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ".

• από το Σάββατο 1/10 και μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου, η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τα μέλη της σε αποχή από κάθε υπερωριακή εργασία και από τη Δευτέρα σε κατάληψη όλων των δημοτικών γκαράζ, αλλά και των Χ.Υ.Τ.Α.

Δολιοφθορά στην διαδικασία της εφεδρείας
Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ και στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουν οι δημοτικοί υπάλληλοι τις διαδικασίες προκειμένου να εφαρμοστεί η εφεδρεία που προωθεί η κυβέρνηση.
Οι συνδικαλιστές ουσιαστικά δίνουν οδηγία για άμεσο και δυναμικό μπλόκο, προκειμένου να μην υλοποιηθούν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, όταν γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχει αίτημα προς Δήμο για αποστολή στοιχείων ή καταλόγων με ονόματα, που σχετίζονται με την εργασιακή εφεδρεία, "αυτόματα καταλαμβάνεται το Γραφείο Προσωπικού και δεν χορηγείται καμία τέτοια βεβαίωση".Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011, 08:33