Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για την υπόθεση της «Marfin»

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για την υπόθεση της «Marfin»
Με βασικό επιβαρυντικό στοιχείο μία ανώνυμη επιστολή εκλήθησαν, όπως υποστηρίζουν οι νεαροί να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση της εμπρηστικής επίθεσης στη «Marfin» όπου βρήκαν το θάνατο τρεις υπάλληλοι της Τράπεζας.

Η επιστολή αυτή που έφτασε στα χέρια των αστυνομικών αρχών είναι ανώνυμη και προσπαθεί να συνδέσει μάλιστα τους νεαρούς και με τα επεισόδια στην Κερατέα.

Χωρίς να υπάρχει κάποιο στοιχείο σε βάρος τους από τη δικογραφία που να τους ταυτοποιεί με τον εμπρησμό της «Marfin», όπως υποστηρίζουν οι συνήγοροι τους, ενεπλάκησαν στην επίθεση σε βάρος της Τράπεζας με αφορμή την επιστολή αυτή στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρεται:

«Είμαι ένας πολίτης , δεν θέλω να πω το όνομά μου και θέλω να πω μόνο ότι οι αναρχικοί από τα Εξάρχεια πάνε στην Κερατέα μολότοφ για να πετάνε στους αστυνομικούς και στις φασαρίες που γίνονται με το ΧΥΤΑ. Τρείς από αυτούς είναι ο... (αναφέρει το ονοματεπώνυμο), μένει στην οδό.... , με κινητό .... (αναφέρει κινητό) , ο δεύτερος είναι ο ...(αναφέρει το ονοματεπώνυμο) με μηχανή .... και ο τρίτος είναι ο ... (αναφέρει ονοματεπώνυμο), που μένει στην περιοχή ...... με κινητό ..... (αναφέρει αριθμό) . Αυτοί και οι άλλοι είναι μπλεγμένοι στα επεισόδια στην Αθήνα, αυτοί πάνε πάντα. Ήταν και στο κάψιμο της «Marfin» στις 5 του Μάη, μπροστάρηδες...».

Οι νεαροί ζήτησαν και πήραν προθεσμίες για να δώσουν έγγραφες εξηγήσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Οι συνήγοροι τους τονίζουν πάντως δεν υπάρχει μαρτυρική κατάθεση που να τους συνδέει με την επίθεση, ενώ δεν διακρίνονται ούτε στις 42 φωτογραφίες που υπάρχουν στη δικογραφία.

Οι φωτογραφίες αυτές έχουν ληφθεί από τα βίντεο της τράπεζας και γειτονικών καταστημάτων, τηλεοπτικών σταθμών και φωτογράφων που κάλυπταν την πορεία της 5ης Μαΐου 2010.

Στα βίντεο αυτά πάντως δεν διακρίνονται πρόσωπα αφού η εικόνα είναι θολή, όπως διευκρίνιζε αρμόδια πηγή.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011, 19:01