Οι γονείς του 6ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας εξέλεξαν νέο Δ.Σ. στον Σύλλογο και αποφάσισαν να συνεχίσουν την αποχή των παιδιών τους από το σχολείο.

Σήμερα το απόγευμα οι γονείς του σχολείου έχουν εκ νέου Γενική Συνέλευση, όπου θα καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους, αφού πρώτα συναντηθούν στις 13.30 με τον διευθυντή της Περιφερειακής Εκπαίδευσης κ. Δημητρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι γονείς θα συγκεντρώσουν υπογραφές για να υπάρχει ο ακριβής αριθμός πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά της έλευσης των προσφυγόπουλων στο σχολείο τους.

Επίσης, υπάρχει ακόμη μια πρόταση από πολλούς γονείς, για την οποία θα συγκεντρωθούν υπογραφές.

Η πρόταση αφορά στην απομάκρυνση του διευθυντή του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Οι γονείς είναι εξοργισμένοι με τη συμπεριφορά του, αφού θεωρούν ότι εκείνος είναι υπεύθυνος που δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα, όπως οι γονείς άλλων σχολείων, με αποτέλεσμα να βρεθούν προ τετελεσμένων γεγονότων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μας έλεγαν ότι είναι μια πρόταση για συζήτηση και ότι ακόμα δεν έχουν παρθεί οι οριστικές αποφάσεις, ενώ μέρες πριν είχε υπογραφεί το ΦΕΚ με τα σχολεία που έχουν επιλεγεί και μέσα σε αυτά ήταν και το δικό μας χωρίς να έχουμε ιδέα. Χωρίς οι γονείς να έχουν ερωτηθεί…» έλεγε ένας από τους γονείς στο LamiaReport.

Αντιδράσεις και διαβουλεύσεις και στο Μοσχοχώρι

Σήμερα στις 18.00 οι υπεύθυνοι της εκπαίδευσης θα βρεθούν στο Μοσχοχώρι, όπου θα ενημερώσουν τους γονείς τόσο του δημοτικού όσο και του γυμνασίου για το θέμα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι και εκεί το κλίμα είναι αρνητικό μετά και την απόφαση που πήραν οι γονείς του δημοτικού στη συνέλευση της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: lamiareport.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης