Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις της Ρόδου

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 06:31
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε επιχειρήσεις της Ρόδου
Αν και η τουριστική περίοδος εισήλθε πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή της, εντούτοις οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν ακάθεκτοι τις «εφόδους» σε επιχειρήσεις στη Ρόδο αλλά και στα γύρω νησιά.

Παρά το γεγονός, πως θα περίμενε κανείς, ότι οι έλεγχοι θα έχουν περιοριστεί, μιας και διανύουμε το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου, το υπουργείο Οικονομικών, πιστό στις εξαγγελίες του, συνεχίζει με την ίδια ένταση τον εντοπισμό παραβατών.

Οι έλεγχοι στις τουριστικές περιοχές είναι συνεχείς με έμφαση το κέντρο της πόλης, το Φαληράκι, την Ιξιά, την Ιαλυσό, την Λίνδο και όπου αλλού υπάρχει μαζική προσέλευση τουριστών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων είναι συνεπείς προς τις υποχρεώσεις της.

Όπως δήλωσαν επιχειρηματίες στην «δ», οι ελεγκτές ψάχνουν εξονυχιστικά για παραβάσεις, προκειμένου να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία, αφού τα πρόστιμα είναι τσουχτερά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους, φέτος η… συγκομιδή, ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

«Τα τελευταία 15 χρόνια που δραστηριοποιούμαι στο Φαληράκι, πρώτη φορά γίνονται τόσο πολλοί και τόσο συχνοί έλεγχοι πρωί, μεσημέρι και βράδυ», δήλωσε ιδιοκτήτης νυκτερινού κέντρου, που το κατάστημά του έγινε φέτος «φύλλο και φτερό» από ελεγκτές, από την αρχή της σεζόν έως και σήμερα και δεν γλύτωσε από την επιβολή προστίμων.

Ιδια είναι η εικόνα και στην περιοχή της Ιξιάς, όπου οι έλεγχοι συνεχίζονται συστηματικά. «Η δουλειά μας ξεκίνησε σταδιακά να μειώνεται, αφού πλέον περισσότεροι είναι οι τουρίστες που φεύγουν από εκείνους που έρχονται, αν και ο καιρός είναι ακόμα καλοκαιρινός. Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους ελέγχους, που έχουν την ίδια ένταση από την αρχή της σεζόν. Οι ελεγκτές εξακολουθούν να μοιράζουν πρόστιμα σαν… καραμέλες, ίσως επειδή ο στόχος είναι να μαζέψουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν. Με τόσο υψηλό ΦΠΑ, ήταν επόμενο να αυξηθεί η φοροδιαφυγή. Και να θέλουμε, πώς να είμαστε συνεπείς; Δεν βγαίνουμε», δήλωσε, υπεύθυνος εστιατορίου που λειτουργεί στην Ιξιά.

Το Υπουργείο Οικονομικών πάντως, από την αρχή της σεζόν έχει ρίξει στην μάχη όλα τα όπλα, διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση, ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν καθ΄όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μέχρι και την τελευταία ημέρα.

Παράλληλα συνεχίζονται και έλεγχοι του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να περιοριστεί η μαύρη και αδήλωτη εργασία, που στον καιρό της κρίσης έχει προσλάβει τεράστιες διαστάσεις.


Πηγή: dimokratiki.gr

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2016, 06:31