Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 14:57
Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας
Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, το τελευταίο δεκαήμερο, κλιμάκια αστυνομικών της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), καθώς και κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησαν, αντίστοιχα, ελέγχους σε επιχειρήσεις κατασκευής ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν» στο κέντρο της Αθήνας και σε καταστήματα εστίασης στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκαν τέσσερις φορολογικές παραβάσεις σε ισάριθμα καταστήματα.
Ειδικότερα, σε δύο εστιατόρια και σε μία καφετέρια στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε η μη έκδοση συνολικά 18 αποδείξεων. Στην περίπτωση τους ενός εστιατορίου, συνελήφθη η ιδιοκτήτρια, καθώς διαπιστώθηκε μη έκδοση 13 αποδείξεων συνολικής αξίας 389 ευρώ και με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της οδηγήθηκε στον κ. εισαγγελέα πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, σε επιχείρηση κατασκευής και εμπορίας ενδυμάτων, ιδιοκτησίας υπηκόου Μπανγκλαντές, στον Αγ. Παντελεήμονα, διαπιστώθηκε να εργάζονται δύο ομοεθνείς του, εκ των οποίων ο ένας δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Ο έλεγχος θα συνεχιστεί για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών, για την διαπίστωση τυχών άλλων φορολογικών παραβάσεων, ενώ για την επιβολή προστίμου σχετικά με την παροχή ανασφάλιστης εργασίας το πρόστιμο θα επιβληθεί από το Σ.ΕΠ.Ε., το ύψος του οποίου κατά πρώτη εκτίμηση υπερβαίνει τα 10.000 ευρώ.

Για όλες τις παραπάνω παραβάσεις ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Υπηρεσίες (Ι.Κ.Α. και Δ.Ο.Υ.), για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις 11012@hellenicpolice.gr & financialpolice@hellenicpolice.gr της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 15:11