Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας
Συνεχίζονται οι φορολογικοί και ασφαλιστικοί έλεγχοι της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Εκτεταμένοι έλεγχοι διενεργήθηκαν το περασμένο διήμερο και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα από κλιμάκια αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνολικά ελέγχθηκαν 37 κέντρα διασκέδασης και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, μπαρ, εστιατόρια κλπ.).

Σε νυκτερινό κέντρο διασκέδασης στο Κολωνάκι, το οποίο λειτουργούσε χωρίς άδεια, συνελήφθησαν δύο 2 άτομα γιατί κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε η μη έκδοση φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας 4.262,65 ευρώ, καθώς και παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας

Σε άλλο έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της 28-12 σε κέντρο διασκέδασης στη Λεωφόρο Συγγρού, διαπιστώθηκε παράβαση της εργασιακής-ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς εντοπίστηκαν δύο εργαζόμενοι μη καταχωρημένοι στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.).

Στους υπόλοιπους ελέγχους διαπιστώθηκε σε παραδοσιακό καφενείο στο Περιστέρι η μη επίδειξη των τηρούμενων βιβλίων του καταστήματος, καθώς και η μη επίδειξη του βιβλιαρίου επισκευής και συντήρησης της ταμειακής μηχανής,

Επιπλέον, σε καφετέρια στο Περιστέρι εντοπίστηκε ένας εργαζόμενος ο οποίος δεν ήταν καταχωρημένος στο Ειδικό Βιβλίο Καταχώρησης Νεοπροσλαμβανομένου Προσωπικού (Ε.Β.Κ.Ν.Π.). Σε καφέ-μπαρ στο Περιστέρι διαπιστώθηκε η μη έκδοση μίας απόδειξης λιανικών συναλλαγών και η μη επίδειξη φορολογικών στοιχείων.

Για τις παραπάνω παραβάσεις θα ενημερωθούν οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ι.Κ.Α. και του Σ.ΕΠ.Ε., για την επιβολή των αντίστοιχων διοικητικών κυρώσεων.

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013, 19:23