Εντατικούς ελέγχους στη Βαρβάκειο Αγορά πραγματοποιεί αυτές τις ημέρες η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας Αττικής ενόψει των εορτών του Πάσχα. Συγχρόνως συστήνει στους επαγγελματίες μέτρα υγιεινής πρακτικής.

Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται η σταθερή θερμοκρασία (κάτω των 4 βαθμών Κελσίου) στα ψυγεία και διατήρηση καθημερινά αρχείου καταγραφής των θερμοκρασιών. Επίσης, συχνή απορρύπανση των δαπέδων, των τσιγκελιών και των τοιχωμάτων των ψυκτικών θαλάμων με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα μαχαίρια κοπής, το ξύλο κοπής και το ξύλο συμπίεσης στις μηχανές κιμά, καθώς και ο υπόλοιπος εξοπλισμός δεν πρέπει φέρουν φθορές ή οξειδώσεις που ενισχύουν τον κίνδυνο επιμόλυνσης των κρεάτων με μικροοργανισμούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα δοχεία απορριμμάτων πρέπει να φέρουν πάντα κάλυμμα, κατά προτίμηση με ειδικό ποδοπίεστρο. Τα ανοίγματα στις μεταλλικές σχάρες που καλύπτουν τα στόμια στα φρεάτια δαπέδου δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερα από 5 χιλιοστά, ώστε να παρεμποδίζεται η διέλευση τρωκτικών και εντόμων. Τα φρεάτια ακάθαρτων υδάτων, στους εσωτερικούς διαδρόμους της Αγοράς, δεν πρέπει να καλύπτονται από χαρτόνια και άλλα υλικά. Τέλος θα πρέπει να γίνεται σχολαστικός καθημερινός καθαρισμός για να διευκολύνεται η ροή των υδατολυμάτων.

Οι εργαζόμενοι στα καταστήματα πρέπει να διαθέτουν θεωρημένα βιβλιάρια υγείας, οι φόρμες εργασίας τους να είναι πάντα καθαρές, να γίνεται τακτική μυοκτονία στους χώρους, καθώς και να διατηρείται σχετικό αρχείο.
Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης