Οι ώρες περνούν και η αγωνία μεγαλώνει για την οικογένεια της 37χρονης εγκύου Ντέσι Ιλίεβα καθώς έχουν ήδη συμπληρωθεί 11 μέρες από την εξαφάνισή της χωρίς η ίδια να έχει δώσει κάποιο σημείο ζωής …

Η διερεύνηση της υπόθεσης έχει πάρει άλλες διαστάσεις με το δεδομένο ότι ο σύντροφος και πατέρας του παιδιού που κυοφορούσε, βρέθηκε απαγχονισμένος στο υπόγειο του πατρικού του σπιτιού, τέσσερις μέρες μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι έρευνες των Aρχών επικεντρώνονται στα στοιχεία που η ίδια η 37χρονη έδωσε στη φίλη και στη μητέρα της λίγο πριν εξαφανιστεί καθώς όπως τις είχε ενημερώσει την ημέρα που χάθηκαν τα ίχνη της θα πήγαινε με τον σύντροφό της για φαγητό σε ταβέρνα σε ένα δάσος.

Σύμφωνα μάλιστα με μαρτυρίες το ζευγάρι κατευθυνόταν με το αυτοκίνητο του αυτόχειρα προς τις παραλίες της περιοχής νότια του χωριού Κεραμέ, το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Μαΐου. Στο μικροσκόπιο των Αρχών με βάση τα στοιχεία αυτά μπαίνει και το φοινικόδασος της Πρέβελης.

«Κάτοικοι τους είδαν μαζί στο χωριό…»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της κοινότητας του χωριού του συντρόφου της Ντέσι ανέφερε πως λίγο πριν χαθεί η κοπέλα , οι κάτοικοι είδαν το ζευγάρι να κυκλοφορεί στο χωριό. Κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε.

Τέσσερις μέρες μετά την εξαφάνιση της, ο σύντροφος της αυτοκτόνησε και το χωριό βυθίστηκε στο πένθος. Ο ίδιος ο πρόεδρος κλήθηκε να πάει στο υπόγειο του πατρικού σπιτιού. Εκεί αντίκρισε το μακάβριο θέαμα. Ο πατέρας του αγέννητου παιδιού της Ντέσι, βρέθηκε κρεμασμένος.

Τραγική ειρωνεία: Ο ίδιος σε νεαρή ηλικία είχε βρει απαγχονισμένο τον παππού του σε ένα δέντρο έξω από το χωριό.

Η τραγική είδηση σήμανε συναγερμό και ξεκίνησαν έρευνες στην περιοχή για την εντοπισμό της Ντέσι. Εκείνη άφαντη…

«Μου είπε ότι θα την πήγαινε στο δάσος…»

Μία από τις φίλες της Ντέσι περιέγραψε την τελευταία επαφή μαζί της.

«Μια μέρα πριν εξαφανιστεί μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μου είπε πως είχε τσακωθεί με τον σύντροφο της και πως τον είχε διώξει γιατί της ζήτησε για πολλοστή φορά λεφτά. Όταν ξαναμιλήσαμε μου είπε πως θα πήγαιναν σε μια εξοχική ταβέρνα κοντά σε δάσος για φαγητό. Από τότε η Ντέσι εξαφανίστηκε».

Στην προσπάθεια της να μάθει νέα της φίλης της πήρε τηλέφωνο τον σύντροφο της που ήταν στο χωριό του, αλλά είχε κακό σήμα και δεν μπόρεσε να συνεννοηθεί. «Δεν πίστευα στα αυτιά μου όταν έμαθα πως κρεμάστηκε ένα τέταρτο μετά από αυτό το τηλεφώνημα. Τότε σκέφτηκα πως για να κάνει κάτι τέτοιο, προηγουμένως είχε κάνει κακό στην Ντέσι», είπε η φίλη της.

Ο αδελφός της αγνοούμενης που από τη πρώτη στιγμή συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό της, ανέφερε στην εκπομπή πως προσπάθησε να την πείσει να μείνει στην πατρίδα τους και να γεννήσει το μωρό της, αλλά δεν τα κατάφερε.

«Πριν αυτοκτονήσει, μου σκότωσε το κορίτσι…»

«Είχε σκοπό να μεγαλώσει το παιδί της εδώ, θα έφερνε τη μητέρα της από τη Βουλγαρία, δεν είχε λόγο να εξαφανιστεί…», τόνισε η στενή φίλη της Ντέσι.

Στον κύκλο της αγνοούμενης έκανε εντύπωση το γεγονός πως ο σύντροφος της ρωτούσε φίλους και γνωστούς, πως μπορούσε ένα κινητό να εντοπιστεί χωρίς κάρτα και μπαταρία!

Στην μητέρα της 37χρονης που τον κάλεσε στο τηλέφωνο για να ρωτήσει τι απέγινε η κόρη της, απάντησε πως είχε ταξιδέψει στη Γερμανία για να επισκεφθεί κάποιες φίλες της.

«Επέμενα πως δεν έχει φίλες στο εξωτερικό και μετά τ’ άλλαξε και μου είπε πως μπορεί να ήταν στην Βουλγαρία ή στη Θεσσαλονίκη. Που θα πήγαινε χωρίς λεφτά αφού δεν είχε πληρωθεί από τη δουλειά της; Χωρίς να πάρει μαζί της ούτε ένα ρούχο; Χωρίς να κλειδώσει το σπίτι της; Μας έλεγε ψέματα…», ανέφερε η μητέρα της χαρακτηριστικά.

Η συμπεριφορά του συντρόφου της αγνοούμενης εγκύου είχε προβληματίσει ιδιαίτερα τις φίλες της. Γνώριζαν πως η Ντέσι είχε να αντιμετωπίσει την οξύθυμη συμπεριφορά του και οι καβγάδες μεταξύ τους γίνονταν ολοένα εντονότεροι. Την συμβούλευαν να τον αφήσει αλλά εκείνη δεν το έκανε.

Όταν ειδοποίησαν τη μητέρα της Ντέσι πως ο σύντροφος της αυτοκτόνησε λίγες μέρες μετά την εξαφάνιση της, το πρώτο πράγμα που σκέφτηκε, ήταν πως εκείνος σκότωσε την κόρη της.

«Κλαίω και παρακαλάω τους αστυνομικούς να μου πουν κάτι… Τι απέγινε το παιδί μου; Ποιος θα με βοηθήσει να τη βρω;»….

Πηγές: anikolouli.gr, cretalive.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης