Ένας μεγάλος κύκλος ερευνών έχει ανοίξει από το πρωί της Παρασκευής, αμέσως μετά την έκρηξη στην λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα. Με τους αστυνομικούς της ασφάλειας, να περιμένουν το «πράσινο φως» των γιατρών του Ασκληπιείου Βούλας, ώστε να μπορέσουν να μιλήσουν με τον 56χρονο με καταγωγή από τον Λίβανο και δραστηριότητα στην Αυστραλία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 56χρονος τα δυο τελευταία χρόνια που ζει στην χώρα μας «δεν είχε καμιά ποινική εμπλοκή ούτε καν σε πληροφοριακό επίπεδο» λένε αξιωματικοί της Ασφάλειας. Λόγω της σχέσης του με την Αυστραλία, οι αστυνομικοί θα εξετάσουν πιθανότητα σχέσης με τον Γιάννη Μακρή που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας. Ωστόσο, το μοναδικό στοιχείο που τους «ενώνει» είναι τα χρόνια που έζησαν στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επόμενο στάδιο ερευνών είναι ο μηχανισμός. Οι πυροτεχνουργοί έχουν εντοπίσει ελάχιστα υπολείμματα του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και δεν υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στους αξιωματικούς των εργαστηρίων. Επίσης, άγνωστος παραμένει ο τρόπος πυροδότησης. Αν οι δράστες είχαν «παγιδεύσει» την μίζα του αυτοκινήτου ρίσκαραν να τοποθετήσουν τον μηχανισμό καθώς κάποιος θα μπορούσε να τους δει. Αν όμως είχαν επιλέξει να πυροδοτήσουν την βόμβα με τηλεχειρισμό, θα έπρεπε να έχουν οπτική επαφή με το πολυτελές αυτοκίνητο και ενδεχομένως κάποιος να τους έβλεπε. Τις επόμενες μέρες οι αστυνομικοί με την μέθοδο «πόρτα – πόρτα» θα προσπαθήσουν να μάθουν αν κάποιος είχε διαπιστώσει κάτι περίεργο ή ασυνήθιστο ενώ αναμένεται να δουν όλες τις κάμερες στην διαδρομή που έκανε ο 56χρονος καθώς δεν αποκλείουν οι δράστες να τον παρακολουθούσαν για να μάθουν το δρομολόγιο του και τις συνήθειες του. «Η έρευνα θα φτάσει πολλές μέρες πίσω ώστε να εντοπίσουμε οποιοδήποτε στοιχείο» λέει αξιωματικός της ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης