Συνεχίζονται εκ νέου σήμερα οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή της νήσου Σαπιέντζα για τον εντοπισμό των οκτώ αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου Πίρι Ρέις, που, φορτωμένο με λίπασμα, βυθίστηκε έπειτα από σύγκρουσή του με το φορτηγό πλοίο Κον Σάουθ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο ναυτικοί.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν ένα σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού Σώματος, τρία παραπλέοντα πλοία και ένα αεροσκάφος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επτά μέλη του πληρώματος του Πίρι Ρέις, υπήκοοι Συρίας, διασώθηκαν χθες από το πλήρωμα του Κον Σάουθ, το οποίο έχει υποστεί υλικές ζημιές και οδηγείται συνοδεία δύναμης του Λιμενικού Σώματος στο λιμάνι της Καλαμάτας.

Στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας θα μεταβεί σήμερα κλιμάκιο της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛ.Υ.Δ.Ν.Α.), προκειμένου να ρίξει φως στα ακριβή αίτια του ναυτικού δυστυχήματος.

Το Πίρι Ρέις ήταν τουρκικών συμφερόντων, με σημαία Cook Islands και πλήρωμα 17 υπηκόους Συρίας, ενώ το Κον Σάουθ, γερμανικών συμφερόντων, με σημαία Αντίκουα Μπαρμπούντα, κενό φορτίου και είχε πλήρωμα πέντε Ρώσους, 10 Πολωνούς και έναν Φιλιππινέζο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη βύθιση του πλοίου δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση. Σύμφωνα με πληροφορίες, μικρή ποσότητα πετρελαίου ιριδίζουσας μορφής που εμφανίστηκε στη θαλάσσια περιοχή είναι αυτοδιαλυόμενη και δεν είναι απαραίτητο ότι προέρχεται από το ναυάγιο.

Το συγκεκριμένο βάθος στην περιοχή, που είναι διεθνή ύδατα, είναι 2.500 μέτρα και το ναυάγιο δεν εγκυμονεί κινδύνους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης: Ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Μεθώνης, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013, 10:16

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης