Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011, 16:14
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων
Τη συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στην Αθήνα με τη συμμετοχή 55 δικηγορικών συλλόγων από τους συνολικά 63 (δεν συμμετείχαν της Αθήνας και του Πειραιά). Το Σάββατο, 19 του μηνός, θα πραγματοποιηθεί νέα ολομέλεια στην Αθήνα.

Επιπλέον, αποφασίστηκε, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, να πραγματοποιηθεί από τις 8 το πρωί δίωρη συμβολική κατάληψη σε όλα τα δικαστήρια της χώρας, ενώ μία μέρα πριν, Τρίτη 15 Φεβρουαρίου, συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Ακόμη, η ολομέλεια αποδοκίμασε την πλειονότητα των διοικητικών συμβουλίων του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και Πειραιά για την απόφασή τους να μη συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν. Αντιστοίχως, αποδοκίμασε τη στάση ορισμένων μελών της Ε.Σ.Η.Ε.Α. να μην καλύψουν δημοσιογραφικά τη χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα και τη συμβολική κατάληψη στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών, που έληξε σήμερα.

Οι δικηγόροι διαμαρτύρονται για το «άνοιγμα» του επαγγέλματός τους.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 12 Φεβρουαρίου 2011, 16:14