Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 16:26
Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών
Την πρόθεση των φαρμακοποιών να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους αποκάλυψε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου με την φράση «ο αγώνας συνεχίζεται με την ίδια ένταση». Τη Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, συνεδριάζει το ΔΣ του ΠΦΣ, προκειμένου να «χαράξει το πλάνο των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου».

Σε ανακοίνωσή του, ο σύλλογος επισημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί θεωρούν πως πέτυχαν μια πρώτη νίκη στην ακρόαση των φορέων στη Βουλή, ωστόσο τα υπόλοιπα μέτωπα παραμένουν ανοικτά.

«Τα πρώτα αποτελέσματα του αγώνα μας άρχισαν να διαφαίνονται», ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Πρέπει, όμως, τα λόγια να αποτυπωθούν και στο νομοσχέδιο και κυρίως να αποσυρθούν οι διατάξεις που αφορούν τη μείωση της αναλογίας των πληθυσμιακών, το άνοιγμα φαρμακείων σε ακτίνα 200 μέτρων από συνταγογραφικά κέντρα, που θα έχουν ως αποτέλεσμα το άνοιγμα χιλιάδων νέων φαρμακείων, την εξοντωτική λειτουργία Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο (75 ώρες την εβδομάδα) και την έκπτωση προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Σημεία για τα οποία ο υπουργός φάνηκε να επιμένει».

Σημειώνεται ότι από 1η Φεβρουαρίου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής δε θα εκτελούν συνταγές με πίστωση των ασφαλισμένων των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΤΣΑΥ, ΤΑΣ, Δικηγόρων και ΗΣΑΠ.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011, 16:30