Τουλάχιστον τέσσερις είναι οι σεισμικές δονήσεις που παρατηρούνται από τους σεισμογράφους του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, με επίκεντρο την περιοχή των Θρακομακεδόνων, που σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στην Αττική.

Η zougla.gr επικοινώνησε με κάτοικο της Πάρνηθας, η οποία δήλωσε ότι άκουσε έντονο βουητό νωρίς το πρωί λόγω της πρώτης δόνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης άκουσε κατολισθήσεις από τους πρόποδες της Πάρνηθας.

Επικοινωνήσαμε με την γραμματεία του Δήμου Αχαρνών οι οποία μας ενημέρωσε ότι δεν έχουν λάβει καμία κλήση για τυχόν προβλήματα.

Ακούστε τη δήλωσε η κάτοικος της περιοχής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθησυχαστικοί εμφανίζονται οι σεισμολόγοι

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, Κύριο Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος ανέφερε ότι το φαινόμενο παρακολουθείται και σημείωσε πως «οι δονήσεις δεν σχετίζονται με το ρήγμα της Πάρνηθας».

Δείτε πως κατέγραψε την τελευταία δόνηση, που σημειώθηκε στις 13:43 τοπική ώρα, στην περιοχή της Πάρνηθας, ο σταθμός του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, που είναι εγκατεστημένος στην Πεντέλη.

Στο παρακάτω link μπορείτε να παρακολουθήσετε, μέσω της καινούργιας ιστοσελίδας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ακόμα και τις μικρές σεισμικές δονήσεις που σημειώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Πατήστε εδώ

Διαβάστε επίσης:

Δονήσεις «ξύπνησαν» την Αττική
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 10:40 

Σεισμική δόνηση 3R στους Θρακομακεδόνες, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 09:00

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος – Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης