Μεταβολή παρουσιάζει ήδη ο καιρός από χθες με κύριο χαρακτηριστικό τις βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά της χώρας κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας.Το καιρικό μοτίβο αυτό θα διατηρηθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα , όπου και ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βορειοδυτικά . 

Αναλυτικά ο καιρός για τη Δευτέρα 3/6/2019

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά για τη Δευτέρα ο καιρός θα ξεκινήσει σχετικά καλός στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά καθώς και στις νησιωτικές περιοχές , με διάσπαρτες νεφώσεις κατά διαστήματα.

Στα βόρεια τμήματα της χώρας και κυρίως στην Ήπειρο και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός θα είναι πιο «κλειστός» και στην περιοχή του βορείου Αιγαίου  αλλά και της ανατολικής Μακεδονίας θα σημειώνονται τοπικές βροχές  και μεμονωμένες καταιγίδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο θα βαδίζουμε όμως προς το μεσημέρι τα ποσά αστάθειας θα παρουσιάζονται αυξημένα με αποτέλεσμα οι νεφώσεις να επεκταθούν και σε περιοχές της κεντρικής και δυτικής Στερεάς καθώς και στη Θεσσαλία. Βροχές και τοπικές καταιγίδες μέτριας έντασης θα σημειωθούν στις προαναφερθείσες περιοχές κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους.

Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν και στα ορεινά της Πελοποννήσου. Οι βροχές θα συνεχιστούν και το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο καθώς και στη Μακεδονία ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα συννεφιάσει τοπικά , χωρίς αυτό όμως να είναι ιδιαίτερης σημασίας. Προς το τέλος της ημέρας οι βροχοπτώσεις θα περιοριστούν και το βράδυ θα συνεχιστούν μόνο στη δυτική Μακεδονία,τοπικά όμως.

Οι άνεμοι τη Δευτέρα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι στο Αιγαίο στα 4-5bf ενώ στο Ιόνιο αλλά και στο Καρπάθιο οι νοτιάδες θα φτάσουν τα 3-4 bf. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα θα παρουσιάσει πτώση και θα κυμανθεί στα βόρεια στους 22..26°C , στα κεντρικά και νότια στους 26-28°C ενώ στα νησιωτικά τμήματα θα αγγίξει και τους 29°C.

Πηγή: Μeteoclub

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης