Ακόμη μια θερμαινόμενη αίθουσα ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το ψύχος, καθώς αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, τα έκτακτα μέτρα για την προστασία των ατόμων χωρίς στέγη συνεχίζονται με συνεχείς επιτόπιες παρεμβάσεις στους δρόμους από ειδικά κλιμάκια, καθώς και με ανοιχτούς θερμαινόμενους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, από τη Δευτέρα εκτός από τις δύο θερμαινόμενες αίθουσες που λειτουργούν στα γραφεία της δημοτικής κοινότητας στον Κολωνό (210-5157553) και στη Λέσχη Φιλίας στην Γκράβα, ανοίγει και τρίτη αίθουσα στη Λέσχη Φιλίας του Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 κ Δύμης, Σταθμός Λαρίσης, 210 – 8223946), δυναμικότητας έως και 20 ατόμων.

Υπολογίζεται ότι έως σήμερα στις δύο αίθουσες που ήδη λειτουργούν φιλοξενήθηκαν 67 άνθρωποι, ενώ για τέσσερα άτομα κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή τους σε νοσοκομεία της Αθήνας.

Παράλληλα, ομάδες ειδικών από την Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, συγκροτώντας κλιμάκια, συνεχίζουν τις επιτόπιες παρεμβάσεις και σε συνεργασία με 16 φορείς, εθελοντικές ομάδες και εξειδικευμένες μη κυβερνητικές οργανώσεις εφοδιάζουν τους αστέγους με κουβέρτες, τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, και τους ενημερώνουν για τους διαθέσιμους θερμαινόμενους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις θερμαινόμενες αίθουσες του Δ. Αθηναίων για τη φιλοξενία αστέγων προσφέρονται γεύματα, ενώ μέλη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου παρέχουν ψυχολογική στήριξη και επιχειρούν να πείσουν τους αστέγους συμπολίτες μας να φιλοξενηθούν, τουλάχιστον για τον χειμώνα, στους ξενώνες φιλοξενίας.

Σημειώνεται ότι για αιτήματα για φιλοξενία αστέγων και συμπολιτών που έχουν ανάγκη δέχτηκε ο Δήμος Αθηναίων και από άλλους δήμους της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία ανταποκρίθηκε θετικά.

Υπενθυμίζεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου λειτουργεί η ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας του Δήμου Αθηναίων, ο τετραψήφιος αριθμός 1595, για περιπτώσεις επειγόντων περιστατικών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης