Κλειστά είναι τα ιατρεία στο νοσοκομείο Καβάλας και στα Κέντρα Υγείας του νομού, ενώ κανένα περιστατικό δεν αντιμετωπίζεται, εκτός από τα έκτακτα και επείγοντα.

Αιτία είναι η επίσχεση εργασίας που ξεκίνησαν οι 210 από τους 230 συνολικά γιατρούς του ΕΣΥ του νομού, διεκδικώντας τις δεδουλευμένες εφημερίες που τους οφείλονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρώτη ημέρα υπήρξε αρκετός κόσμος που είχε ραντεβού και πήγε στο νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας. Ωστόσο, ομάδες γιατρών ενημέρωναν για τους λόγους της κινητοποίησης.

Ο Παναγιώτης Ραφτόπουλος, γραμματέας του Συλλόγου των γιατρών ΕΣΥ, μας είπε πως υπήρξε καθολική συμμετοχή όσων είχαν δηλώσει επίσχεση εργασίας, δηλαδή 210 γιατροί.

Στο Κέντρο Υγείας Πρίνου εμφανίστηκε κόσμος που δεν γνώριζε για την κινητοποίηση και είχε οριστεί ομάδα γιατρών που τους ενημέρωνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ίδια η κατάσταση και στο Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης. Ένας γιατρός που δεν συμμετείχε στην κινητοποίηση, πραγματοποίησε τα δικά του ραντεβού.

Στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης, υπήρξε πρόβλημα συνεννόησης με το σύλλογο. Ωστόσο εξυπηρετήθηκαν κάποια περιστατικά, γενικά, όμως, θα αντιμετωπίζονται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα.

Να σημειώσουμε πως στους γιατρούς οφείλονται οι δεδουλευμένες εφημερίες από τον Δεκέμβριο και είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα τους καταβληθούν. Από το υπουργείο Υγείας δόθηκε η υπόσχεση ότι θα πληρωθούν για τον Δεκέμβριο άμεσα, αλλά δεν υπήρξε καμιά δέσμευση για τα υπόλοιπα.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Καβάλας έχουν δηλώσει πως, αν δεν πληρωθούν και τον Ιανουάριο, τουλάχιστον, δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Πηγή: Εβδόμη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης