Κατάληψη σε όλα τα σχολεία κάνουν σήμερα οι κάτοικοι της Ιθάκης ενώ αύριο θα πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες του νησιού διαμαρτυρόμενοι για την απουσία παιδιάτρου εν μέσω γρίπης!

Σε ανακοίνωση τους τονίζουν ότι «Εμείς οι πολίτες της Ιθάκης σε συνέχεια των κινητοποιήσεών μας ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την παντελή αδιαφορία του κράτους στην έλλειψη παιδιάτρου για μεγάλο διάστημα από το νησί μας αποφασίσαμε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Την συμβολική κατάληψη των σχολικών μονάδων όλου του νησιού στις 01/12/2009.

2. Την συμβολική κατάληψη των Δημοσίων υπηρεσιών (Εφορία, ΚΕΠ κ.ά.) και τραπεζών στις 02/12/2009.
Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας αυτή είναι ο Δήμαρχος Ιθάκης κος Γιώργος Βασιλόπουλος και το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Έπαρχος Ιθάκης κος Θανάσης Λιβιτσάνης καθώς και το Επαρχειακό Συμβούλιο.

Οι γονείς έκλεισαν σήμερα συμβολικά όλα τα σχολεία της ΙθάκηςΣημειώνεται επίσης ότι 11 από τους 13 Δημοτικούς Συμβούλους της Ιθάκης στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Ιθάκης της 27/11/2009 δήλωσαν παραίτηση από το αξίωμά τους (οι 5 άμεσα και οι 6 εφόσον δεν λυθεί το θέμα εντός ευλόγου άμεσου χρονικού διαστήματος).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ως ένδειξη συμπαράστασης το Επαρχείο θα παραμείνει κλειστό σήμερα 1/12/2009 και το Δημαρχείο από σήμερα 01/12/2009 έως και 03/12/2009.

Τα αιτήματά μας είναι η άμεση κάλυψη της θέσης παιδιάτρου στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης καθώς και η ρύθμιση του θεσμικού πλαισίου έτσι ώστε να ρυθμιστεί το συγκεκριμένο θέμα που ταλαιπωρεί τις οικογένειές μας εδώ και χρόνια».

Διαβάστε επίσης:

«Ιθάκη: Χωρίς παιδίατρο εν μέσω γρίπης!» Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2009

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης