Ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ανθρωπιστικών Δράσεων των Πολιτών Εν Δράσει και της Κοινο_Τοπίας παρατείνουν έως το τέλος Αυγούστου τη συλλογή και διανομή ρουχισμού και ειδών πρώτης ανάγκης στους κρατούμενους του καταστήματος κράτησης Αγίου Στεφάνου στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας.

Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η προσπάθεια αυτή που αποσκοπεί στην κάλυψη βασικών αναγκών των ατόμων που εκτίουν την ποινή τους αυτή την περίοδο για κάποια παραβατική τους συμπεριφορά αποτελεί επικουρική βοήθεια εκ μέρους της κοινωνίας των πολιτών στην ευθύνη της πολιτείας για αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στα καταστήματα κράτησης.

Τα είδη που συλλέγονται περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

Ρουχισμού και υπόδησης: Φανέλες ή t-shirt, μεγέθη L, XL (κατά προτίμηση όχι λευκές για να μη λερώνονται εύκολα), Σλιπ, μεγέθη L, XL ή Νο 4,5,6, Φόρμες, μεγέθη M, L, XL, XΧL και Σαγιονάρες-παντόφλες πλαστικές, μεγέθη 41-46. Τα προαναφερόμενα είδη είναι σκόπιμο είτε να είναι καινούργια (τουλάχιστον τα εσώρουχα), είτε σε καλή κατάσταση.

Είδη Καθαριότητας και Ατομικής Υγιεινής: Πετσέτες προσώπου, Αφρόλουτρα σε οικονομική συσκευασία, Σαμπουάν σε οικονομική συσκευασία, Οδοντόκρεμες–Οδοντόπαστες, Σκόνη για πλύσιμο ρούχων σε οικονομική συσκευασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε όσους από τους φίλους και υποστηρικτές της προσπάθειας δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για την προμήθεια ή την ανεύρεση ειδών προς διάθεση έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την προσπάθεια δίνοντας χρήματα (έστω και 1 ευρώ)

Οι Πολίτες Εν Δράσει και η Κοινο_Τοπία δεσμεύονται με τα χρήματα αυτά να αγοράσουν είδη από τις παραπάνω κατηγορίες σε πολύ χαμηλές τιμές και να τα διαθέσουν στους κρατούμενους.
Η προώθηση και διανομή του υλικού θα γίνει όπως και τις άλλες φορές σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό που διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία και την πιστοποίηση για παρεμβάσεις σε καταστήματα κράτησης.

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να παραδίδουν τα είδη στο φαρμακείο της κ. Λαμπρινής Λυμπερτάδου (Ρήγα Φεραίου 110) τηλ. 2610.272827, και 6932.817275 μέχρι 31 Αυγούστου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε: 6979.964317 κ. Ελένη Δημοπούλου».

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης