Κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με μπλόκα σε κομβικά σημεία των εθνικών οδών, αλλά και σε τελωνεία, ενώ στον «χορό» μπαίνουν και οι αγρότες της Θεσσαλίας, διεκδικώντας την ικανοποίηση διαχρονικών αιτημάτων τους κλάδου τους.

Από το μεσημέρι, αγρότες από την Καρδίτσα, τα Φάρσαλα, την Λάρισα και τα Τρίκαλα έκλεισαν τον κόμβο της Νίκαιας με τα τρακτέρ τους. Η κυκλοφορία στην περιοχή διεξάγεται μέσω Μεγάλου Μοναστηρίου, Στεφανοβικείου και της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι παραγωγοί αναμένεται να αποκλείσουν σήμερα τα τελωνεία Ορμενίου, Κήπων, Εξοχής, Προμαχώνα, Δοϊράνης και Ευζώνων, προκαλώντας προβλήματα στη διακίνηση τροφίμων και προϊόντων.

Ήδη, αγρότες των Σερρών έχουν ξεκινήσει με τα τρακτέρ τους για το μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, με σκοπό να αποκλείσουν τη διέλευση των αυτοκινήτων και των φορτηγών από και προς το μεθοριακό σταθμό.

Στο μεταξύ, τον αποκλεισμό της εθνικής οδού Σερρών – Θεσσαλονίκης στον κόμβο του Σρυμονικού, μετά τις 11.30 το πρωί, αποφάσισαν οι αγρότες των Ομοσπονδιών ΟΑΣ και ΟΔΑΣ, οι οποίοι έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους από την περασμένη Πέμπτη παράπλευρα της εθνικής οδού. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, σε Βοιωτία και Φθιώτιδα, παραμένουν τα μπλόκα στο Κάστρο, την Αλαμάνα και τον παλιό Λεβέντη, ενώ περιστασιακά οι αγρότες διακόπτουν με τα τρακτέρ τους την κυκλοφορία των οχημάτων στη Ριτσώνα και στο 90ο χλμ έξω από τη Θήβα.

Κλειστή είναι η Εγνατία στον κόμβο Χρυσούπολης στην Καβάλα και στον κόμβο των Κερδυλλίων στη γέφυρα του ποταμού Στρυμώνα.

Παραταγμένα τα τρακτέρ στην ΑλαμάναΠεριοδικά διακόπτεται η κυκλοφορία στον κόμβο του Βογατσικού, στην παλαιά εθνική οδό Καστοριάς – Κοζάνης.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων και από τον κόμβο της Τρίγλιας στην Χαλκιδική, όπου υπάρχει επίσης, συγκέντρωση τρακτέρ.

Αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι και στο Νομό Λάρισας και συγκεκριμένα στη Νίκαια και τα Φάρσαλα, χωρίς να προκαλούνται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Στις περιοχές που κλείνουν οι κόμβοι της Εγνατίας Οδού, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μέσω παρακαμπτήριων οδών ή από το παλιό οδικό δίκτυο.

Με συγκέντρωση τρακτέρ μπροστά στη Νομαρχία ξεκινούν σήμερα τις κινητοποιήσεις και οι αγρότες του νομού Γρεβενών.

Δυναμικά μπαίνουν στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες της Θεσσαλίας.

Στον Νομό Λάρισας δύο είναι τα μέτωπα των κινητοποιήσεων.

Οι αγρότες που πρόσκεινται στην ΠΑΣΥ, η οποία υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, που έχουν ήδη παρατάξει τα τρακτέρ τους στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από την Λάρισα (όπως και πέρυσι) προτίθενται να αποκλείσουν το δρόμο. Στο πλευρό τους θα είναι και ορισμένοι «γαλάζιοι» και «πράσινοι» αγρότες της Δυτικής Θεσσαλίας.

Το δεύτερο μέτωπο είναι αυτό της Συντονιστικής Επιτροπής των Τεμπών, το οποίο αποτελείται κυρίως από στελέχη της ΕΑΣ Λάρισας, που θα μπει στον αγώνα από Τετάρτη και θα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις Συντονιστικές Επιτροπές και τα τρακτέρ που θα βγούνε στο Αιγίνιο, τα Μάλγαρα, τον Προμαχώνα, το Κιλκίς και στο Τελωνείο Ευζώνων.

Την Τρίτη έχουν προγραμματίσει κινητοποιήσεις οι αγρότες της Πελοποννήσου και την Τετάρτη της Λάρισας.

Διαβάστε επίσης:

Crash test για την κυβέρνηση τα μπλόκα των αγροτών, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2010, 23:38.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης