Την προμήθεια 12 ασθενοφόρων μικρού όγκου, κατάλληλων να επιχειρούν σε νησιά με οδικά δίκτυα και οικισμούς που παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες, τα οποία θα διατεθούν για να καλύψουν τις ανάγκες μικρών νησιών, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

Η διαδικασία προμήθειας των ασθενοφόρων βρίσκεται στο τελικό στάδιο. Ειδικότερα, μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης (ΕΥΔ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου προέβη στην έγκριση του σχεδίου σύμβασης και της διαδικασίας ανάθεσης του έργου «Προμήθεια δώδεκα ασθενοφόρων μικρού όγκου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μονάδες υγείας που θα ωφεληθούν είναι το Κέντρο Υγείας Αμοργού, καθώς και τα Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία Αντιπάρου, Δονούσας, Ηρακλειάς, Θηρασιάς, Σχοινούσας, Κουφονησίων, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης και Φολεγάνδρου.

Η προμήθεια των ασθενοφόρων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της Πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού για τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των μικρών νησιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 2.081.312 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020», που στόχο έχει να ενισχύσει τον νευραλγικό όσο και κρίσιμο για τους νησιώτες τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, εξοπλίζοντας με σύγχρονα ιατροτεχνολογικά μέσα 3 Κέντρα Υγείας και 21 Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία στα μικρά νησιά της Περιφέρειας.

Ο συνολικός αριθμός των ασθενοφόρων που έχει χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με πόρους του ΕΣΠΑ 2014-2020 ανέρχεται σε 38.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης