Συνολικά 1500 νέες θέσεις εργασίας από τις νέες ΕΠΑ

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 20:19
Συνολικά 1500 νέες θέσεις εργασίας από τις νέες ΕΠΑ
Περίπου 160 εκ. ευρώ νέες επενδύσεις και 1500 νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να φέρει η επέκταση των δικτύων των Εταιριών Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) στις περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, της Κεντρικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού ΠΕΚΑ, Γ.Παπακωνσταντίνου, σε Επίκαιρη Ερώτηση του του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Φθιώτιδας, Νικ. Τσώνη με θέμα: «Ίδρυση Εταιρίας Παροχής Αερίου (ΕΠΑ) Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας».

Ειδικά για την περίπτωση των ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι θα λειτουργεί ένα δίκτυο διανομής 444 χιλιομέτρων με πέντε κεντρικά σημεία ανάπτυξης του δικτύου διανομής: Θήβα, Λιβαδειά, Οινόφυτα/Σχηματάρι, Λαμία και Χαλκίδα. Οι ετήσιες ποσότητες φυσικού αερίου – οι οποίες δεν δύνανται να υπερβαίνουν τις ανώτατες ποσότητες που έχουν προσδιορισθεί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – είναι εκατόν εξήντα πέντε εκατομμύρια κυβικά μέτρα (165.000.000μ³) ανά έτος για την ΕΠΑ Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Οι θέσεις εργασίας, που θα δημιουργηθούν και θα αφορούν άμεσα τη λειτουργία της επιχείρησης και την κατασκευή των δικτύων έως το 2015, ξεπερνούν τις 500. Το ύψος της επένδυσης για την περίοδο 2012-2015 είναι 55 εκ. ευρώ, ενώ η υφιστάμενη επένδυση της ΔΕΠΑ στην περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας είναι περίπου 63 εκ. ευρώ. Σύνολο, περίπου 120 εκ. ευρώ επένδυση στην περιοχή.

«Η λειτουργία των νέων ΕΠΑ θα είναι εκ των πραγμάτων αποκεντρωμένη. Η απόφαση για την θέση της έδρας κάθε ΕΠΑ, θα πρέπει να ληφθεί από τη διοίκηση της νέας εταιρίας, ελπίζουμε με βάση τεχνικοοικονομικά, επιχειρηματικά και άλλα κριτήρια. Όμως η λειτουργία των νέων ΕΠΑ, είναι εργαλείο ανάπτυξης για κάθε περιφέρεια», ανέφερε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2012, 20:24