Ένα νεογνό, ένας γιατρός, ο οδηγός ενός ασθενοφόρου και ο συνοδηγός του τραυματίστηκαν χθες το απόγευμα, όταν το ασθενοφόρο από το Κέντρο Υγείας Βάρδας που κατευθυνόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών βγήκε από την πορεία του και ανατράπηκε στην εθνική οδό Πατρών Πύργου, στο ύψος του Γομοστού.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η ανατροπή του ασθενοφόρου, δεν είχαν αποσαφηνιστεί και εξετάζονταν μέχρι αργά το βράδυ από κλιμάκιο της Τροχαίας που είχε σπεύσει στο Γομοστό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η χαλαζόπτωση που είχε σημειωθεί στην περιοχή μπορεί να συνέβαλε στην ανατροπή του ασθενοφόρου.
Όπως έγινε γνωστό, το ασθενοφόρο μετέφερε ένα νεογνό σε θερμοκοιτίδα, το οποίο είχε γεννηθεί πρόωρο κατ΄ οίκον σε κάποια περιοχή της Βάρδας από αλλοδαπή.

Αρχικά το μωρό είχε μεταφερθεί από οικείους του μαζί με τη μητέρα του στο Κέντρο Υγείας Βάρδας.
Εκεί οι γιατροί αποφάσισαν για τη μεν μητέρα, που αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα, να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδος, το δε νεογέννητο, επειδή ήταν 28 εβδομάδων, ζήτησαν να μεταφερθεί στη μονάδα Νεογνών της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής Πατρών.

Στο ύψος του Γομοστού, το ασθενοφόρο εξετράπη και ανατράπη, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ο οδηγός, ο συνοδηγός, ο γιατρός που μετέφερε το νεογνό και το μωράκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλοι οι τραυματισμένοι μεταφέρθηκαν με άλλα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύονται, ενώ οι γιατροί της Μονάδας Νεογνών προσπαθούσαν μέχρι αργά το βράδυ να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα του νεογέννητου μωρού.

Πήγη: ΠΕΛΕΠΟΝΝΗΣΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης