Συνοριακό φόρο στους οδηγούς επιβάλλει η Βουλγαρία

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 18:41
Συνοριακό φόρο στους οδηγούς επιβάλλει η Βουλγαρία
Αντιδράσεις έχει προκαλέσει ο ειδικός συνοριακός φόρος που επέβαλε η γειτονική Βουλγαρία, τον οποίο θα πρέπει να πληρώνουν κατά την έξοδό τους από τη χώρα μόνο οι Έλληνες και οι οδηγοί της ΕΕ ( και μόνο).

Ο καταχρηστικός αυτός ειδικός φόρος επιβάλλεται τον τελευταίο μήνα προκαλώντας την αντίδραση και την αγανάκτηση όλων των Ελλήνων καθώς και των ξένων οδηγών. Ωστόσο, δεν επιβάλλεται στους Βούλγαρους οδηγούς.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την αντίδραση του νομάρχη Σερρών, Στέφανου Φωτιάδη, ο οποίος το χαρακτήρισε ως αυθαίρετη απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης, ενώ έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το ζήτημα που έχει ανακύψει.

Ωστόσο, η βουλγαρική κυβέρνηση τηρεί σιγή ιχθύος για το θέμα, αφού δεν έχει ενημερώσει ούτε επισήμως ούτε και ανεπισήμως την ελληνική κυβέρνηση, για τους λόγους της επιβολής του ειδικού αυτού συνοριακού φόρου.

Να σημειωθεί ότι το «χαράτσι» των πέντε ευρώ έχει ισχύ μία εβδομάδα, που σημαίνει ότι σε περίπτωση που κάποιος οδηγός μεταβεί στη γείτονα χώρα στο διάστημα αυτό δεν θα του ζητηθεί να ξαναπληρώσει.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 12 Αυγούστου 2010, 19:55