Έναν χάρτη στον οποίο αποτυπώνεται η τοποθεσία πολεμικών πλοίων της Ελλάδας, των ΗΠΑ της Γαλλίας της Τουρκίας, της Αιγύπτου της Γερμανίας, στην Ανατολική Μεσόγειο δημοσίευσε ο οργανισμός Petroleum Economist, δείχνοντας με ξεκάθαρο τρόπο την ετοιμότητα των ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στο μεταξύ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», μετά την έξοδό του από την ελληνική υφαλοκρηπίδα κατευθύνθηκε στην Κυπριακή ΑΟΖ.
 
Στρατιωτική πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ότι το τουρκικό σκάφος καταγράφηκε να πλέει ήδη στις 9.30 πμ του Σαββάτου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με προορισμό την περιοχή για την οποία είχε εκδοθεί παράνομη navtex, τμήμα της οποίας περιλαμβάνει τα θαλάσσια οικόπεδα 4 και 5.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το sigmalive.com από χθες Κυριακή το Ορούτς Ρέις έφθασε εντός του θαλασσοτεμαχίου 4, δυτικά της Κύπρου, με απλωμένα τα καλώδιά του.

Από μακρινή απόσταση επιβλέπουν δύο τουρκικές φρεγάτες, ενώ την ίδια ώρα, το γεωτρύπανο Γιαβούζ παραμένει στο τεμάχιο 8, μαζί με υποστηρικτικά σκάφη.

Βόρεια του ιδίου τεμαχίου, πλέει το  γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles De Gaulle και μία ελληνική φρεγάτα.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης