Στη… φάκα της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε 47χρονος συνταξιούχος αρχιφύλακας αλλά και ένας 54χρονος καταστηματάρχης, οι οποίοι έκλεβαν παράβολα του Δημοσίου.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ο συνταξιούχος αστυνομικός υπηρετούσε στο συγκεκριμένο Τμήμα Ασφαλείας και ειδικότερα στο Γραφείο Εκδόσεως Ταυτοτήτων από το 2007 έως και το 2012, μέχρι που συνταξιοδοτήθηκε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 13 Ιουλίου ο συνταξιούχος πήγε στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα και εκμεταλλευόμενος την… ιδιότητά του και την οικειότητα με πρόσωπα που εργάζονταν εκεί μπήκε ανενόχλητος στο Γραφείο Ταυτοτήτων και, αφού χρησιμοποίησε αντικλείδια, έκανε τη… δουλειά του.

Αφαίρεσε από τους σχετικούς φακέλους τα 83 παράβολα του Δημοσίου, τα οποία αποτελούν προαπαιτούμενα δικαιολογητικά επανέκδοσης Δελτίων Αστυνομικής Ταυτότητας πολιτών.

Όπως διαπιστώθηκε, τα αφαιρεθέντα παράβολα τα πωλούσε στον 54χρονο ιδιώτη, ο οποίος είχε ψιλικατζίδικο κοντά στην Αστυνομική Υπηρεσία. Στη συνέχεια ο 54χρονος καταστηματάρχης τα μεταπωλούσε σε τιμή χαμηλότερη της προβλεπόμενης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο συνταξιούχος αστυνομικός είχε αυτή τη… συναλλαγή με τον 54χρονο από το 2011.

Στην κατοχή του 54χρονου συλληφθέντα καταστηματάρχη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 ημερολόγια των ετών 2011, 2012, 2013 και 2014 με χειρόγραφες σημειώσεις του, που αφορούσαν αγοραπωλησίες παραβόλων του Δημοσίου μεταξύ του ιδίου και του εν αποστρατεία αστυνομικού.

Όπως προέκυψε, κατά τον έλεγχο στο αρχείο του Γραφείου Ταυτοτήτων της προαναφερόμενης υπηρεσίας, έχουν αφαιρεθεί παράβολα του Δημοσίου συνολικής χρηματικής αξίας 9.639 ευρώ, από τουλάχιστον 1.071 φακέλους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παρέπεμψε την υπόθεση σε κύρια ανάκριση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης