Χιλιάδες ακαλλιέργητα αγροτεμάχια του Δηµοσίου πρόκειται να παραχωρηθούν µε ευνοϊκούς όρους το επόμενο χρονικό διάστημα σε αγρότες και κτηνοτρόφους, ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Πρόκειται για δημόσιες εκτάσεις οι οποίες παρέμεναν σε αχρηστία για πολλά χρόνια και αναμένεται να διατεθούν µέσα από μακροχρόνιες συμβάσεις διάρκειας 5 έως 15 ετών, µε συμβολικό ενοίκιο 1-2 ευρώ το στρέμμα σε όσους αγρότες εκδηλώσουν ενδιαφέρον με την πρώτη φάση παραχώρησης ναα ξεκινήσει στις 15 Απριλίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου η παραχώρηση προς εκμετάλλευση σε επιχειρηματικά σχήματα, αγροτεμαχίων- «φιλέτων» που προσφέρονται και για άλλες χρήσεις όπως βιομηχανικές, εµπορικές ή τουριστικές, έναντι υψηλού ενοικίου.

Τα χρηματικά οφέλη από μια τέτοια ενέργεια θα είναι τεράστια αν και το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει τεθεί θέμα εκποίησης δημόσιας περιουσίας. Αντίθετα, τονίζει ότι στόχος είναι η καταγραφή αυτών των εκτάσεων με στόχο την ενοικίαση τους γι αυτό και θα υπάρξει στενή συνεργασία με περιφέρειες και δήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης