Σιωπηρή διαμαρτυρία από δικηγόρους στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου

Σιωπηρή διαμαρτυρία από δικηγόρους στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου
Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Στο γραφείο όπου βρήκε τραγικό θάνατο το απόγευμα της Πέμπτης ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έχουν συγκεντρωθεί οι συνάδελφοί του που πραγματοποιούν σιωπηρή διαμαρτυρία. 

Δείτε video από τη σιωπηρή διαμαρτυρία:Η Συντονιστική Επιτροπή των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της αποφάσισε να προβεί στην εν λόγω σιωπηρή διαμαρτυρία που ξεκίνησε στις 20.00 «ως ελάχιστη ένδειξη πένθους για την αποτρόπαιη δολοφονία του συναδέλφου-δικηγόρου, Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

Δείτε φωτογραφίες από τη σιωπηρή διαμαρτυρία:

Το ΔΣ των δικηγόρων της Αθήνας, μέλος των οποίων ηταν ο Μιχ. Ζαφειρόπουλος σημειώνεται πως το μεσημέρι της Παρασκευής τήρησε ενός λεπτού σιγή και υιοθέτησε ομόφωνα τη πρόταση του Προέδρου του, Β. Αλεξανδρή εξειδικεύοντας την χθεσινή απόφαση του για αποχή μέχρι την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, ως εξής:

1. Αποχή καθ΄ όλο το εργάσιμο ωράριο των δικαστηρίων από την Παρασκευή 13.10.2017 έως και την Τρίτη 17.10.2017.

2. Αποχή από την συζήτηση των υποθέσεων στα ακροατήρια από τις 13.00 έως το πέρας του ωραρίου, από την Τετάρτη 18.10.2017 έως και την Παρασκευή 20.10.2017.

3. Σιωπηλή διαμαρτυρία έξω από γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου σήμερα στις 20.00.

4. Παράσταση του ΔΣ στην νεκρώσιμη ακολουθία.

5. Ονοματοδοσία της Αίθουσας Εκδηλώσεων του ΔΣΑ ως: «Αίθουσα Μιχάλη Ζαφειρόπουλου».

6. Δωρεά ΔΣΑ σε φιλανθρωπικό σκοπό επιλογής της οικογένειας του εκλιπόντος.

7. Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης για την ενημέρωση σχετικά με την πορεία των ερευνών και την λήψη μέτρων ασφαλείας για τους δικηγόρους.

8. Σύσταση Επιτροπής του ΔΣΑ για την λήψη και εξειδίκευση μέτρων προστασίας των δικηγόρων στους χώρους εργασίας τους.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΠΟΧΗΣ

Α. ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Παραγραφές – Προθεσμίες

2. Για τις ποινικές υποθέσεις:

  •  Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
  • Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης) 
  • στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.

ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ

1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), συμπεριλαμβανομένων αιτήσεων και αγωγών.

2. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων ενώπιον πολιτικών και διοικητικών δικαστηρίων(συμπεριλαμβανομένω

3. Αντιρρήσεις (Διοικητικά)

4. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)

5. Προσθήκη – Αντίκρουση

6. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων

7. Ένορκες βεβαιώσεις

8. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:

Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 20:41