Με νομικίστικα «τερτίπια» επιχειρήθηκε από την πλευρά των κατηγορουμένων να αναβληθεί η δίκη για την υπόθεση υπεξαίρεσης από τα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ, η οποία αγγίζει τα 21,5 εκατομμύρια ευρώ. Η προσπάθεια αυτή όμως απέτυχε αφού τελικά το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το νέο αίτημα αναβολής που υποβλήθηκε και διέκοψε για την ερχόμενη Τρίτη 29 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, πάντως όσα εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, θύμιζαν κινήσεις σε παρτίδα σκάκι για… γερά νεύρα. Έτσι, ενώ ήδη οι τέσσερις κατηγορούμενοι (Μάκης Ψωμιάδης, τα ξαδέλφια του Χαρίλαοι και η Φιλιώ Γεωργίου) για δύο ημέρες δεν αποδέχονταν τους δικηγόρους που αυτεπάγγελτα τους διόριζε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφού οι συνήγοροί τους είχαν δηλώσει αποχή, σήμερα διόρισαν και πάλι… την υπεράσπισή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά την αποδοχή διορισμού, οι συνήγοροι δήλωσαν ξανά αποχή, επικαλούμενοι τον ίδιο λόγο, δηλαδή ότι σύμφωνα με την απόφαση της ολομελείας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, μετά από δεύτερη διακοπή χωρίς να έχει εκφωνηθεί η υπόθεση, οι δικηγόροι οφείλουν να απέχουν.

Οι υπερασπιστές μάλιστα, υπέβαλαν αίτημα αναβολής του οποίο -μετά και από σχετική εισαγγελική πρόταση- απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι το αίτημα «ασκήθηκε καταχρηστικά». Η απόρριψη του αιτήματος πυροδότησε ακόμη περισσότερο τα πνεύμα με ορισμένους συνηγόρους να… απειλούν την έδρα με αγωγές για ηθική βλάβη και προσβολή της αξιοπρέπειας. Και όπως φαίνεται, η συνέχεια θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης