Το 2020 έφυγε με μια σοβαρή καταγγελία ενός  πολίτη από τη Σύρο την οποία δημοσιεύει το cyclades24.gr.

Aναλυτικά το δημοσίευμα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εδώ ΕΟΠΥΥ, εκεί ΕΟΠΠΥ, που είναι ο ΕΟΠΠΥ και τα φάρμακα; Κάποιοι φαίνεται ότι παίζουν τον ”Παπατζή” σε βάρος της υγείας αρκετών συμπολιτών μας. Ο Δημήτρης από τη Σύρο βρίσκεται «Στα κάγκελα» εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην αποστολή των φαρμάκων με τους ασθενείς να είναι «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα». Και πώς να μην είναι όταν τους καθυστερούν την θεραπεία τους με μεγάλο κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου τους.

Ο Δημήτρης Μπάιλας βρίσκεται σε απόγνωση καθώς δε ξέρει πραγματικά που να απευθυνθεί. Η πεθερά του πρέπει να πραγματοποιήσει μια ένεση η οποία καν δεν έχει έρθει στη Σύρο.

Τόσο ο ίδιος όσο και ο γιατρός μερίμνησαν γρήγορα στην παραγγελία, των ενέσεων οι οποίες χορηγούνται από τον ΕΟΠΠΥ. Σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα, η 72χρονη συγγενής του πάσχει από τη νόσο του Crohn και επιβάλλεται να κάνει μια συγκεκριμένη ένεση. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η παραγγελία από το γιατρό έγινε στις 15/12 με αρ. συνταγογράφησης 10663. Όπως τον ενημέρωσε ο υπάλληλος του φαρμακείου του ΕΟΠΠΥ στη Σύρο, λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στις αποστολές δεμάτων δεν είχαν ακόμα παραλάβει τα φάρμακα.

«Και τώρα;» ρώτησε τον υπάλληλο. «Τι να σας πω, καταλαβαίνω την κατάσταση, αλλά και εμείς δεν ξέρουμε πότε θα τα παραλάβουμε. Δοκιμάστε να έρθετε ξανά από βδομάδα», του απάντησε. Η επόμενη εβδομάδα ήρθε, αλλά τα φάρμακα ακόμα να φθάσουν, όπως ενημερώθηκε τηλεφωνικά.

Όπως καταγγέλλει, «αν για κάποιους είναι ενοχλητικές οι πολύ μεγάλες καθυστερήσεις στην αποστολή δεμάτων από τις μεταφορικές εταιρείες, για κάποιους άτυχους είναι επικίνδυνες».

Επίσης καταγγέλλει ότι δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα και δεν εξυπηρετούν τον κόσμο στον ΕΟΠΠΥ του Ρέντη. «Να μου απαντήσουν τι θα γίνει στο θέμα μας και ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που πάθει το οτιδήποτε ο συγγενής μου. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να εξαρτάται η ζωή του από μία ένεση και η ολιγωρία και αναισθησία κάποιων να είναι διάχυτη;»

Ο Δημήτρης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του στη διανομή φαρμάκων μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών.

«Τα φάρμακα είναι ευπαθή προϊόντα, χορηγούνται διά χειρός φαρμακοποιού βάσει νόμου, και υπόκεινται σε ειδικές συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και διάθεσης με στόχο την ασφάλεια των ασθενών».

Τέτοιες καθυστερήσεις, όμως, είναι απαγορευτικές όταν πρόκειται για φάρμακα, από τα οποία εξαρτάται η θεραπεία των ασθενών και η υγεία τους. Δυστυχώς για άλλη μια φορά βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές…

Μέχρι τότε ο Δημήτρης θα προσεύχεται πότε θα φιλοτιμηθούν κάποιοι να δουλέψουν σε αυτή τη χώρα…Ευελπιστούμε, ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά για την οικογένεια του , αλλιώς κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν…

Πηγή: Cyclades24.gr 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης