Σύσκεψη για τη δημιουργία ιχθυόσκαλας στην ανατολική Κρήτη

Σύσκεψη για τη δημιουργία ιχθυόσκαλας στην ανατολική Κρήτη
Οι δυνατότητες για την δημιουργία ιχθυόσκαλας στην ανατολική Κρήτη με την συνεργασία της υπάρχουσας ιχθυόσκαλας στα Χανιά, εξετάστηκαν σε σύσκεψη με την συμμετοχή της αντιπεριφερειάρχη Κρήτης Θεανώς Βρέντζου Σκορδαλάκη, του Προέδρου του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας Ελλάδας Κώστα Ξυλούρη, και του Προέδρου του ΟΛΗ Γιάννη Μπρά.

Ο Κώστας Ξυλούρης που με δική του πρωτοβουλία επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία της Περιφέρειας στο Ηράκλειο, πρότεινε στην αντιπεριφερειάρχη, ότι ο φορέας στον οποίο εκείνος προεδρεύει μπορεί να χρηματοδοτήσει την μελέτη για την κατασκευή και λειτουργία της ιχθυόσκαλας στην Ανατολική Κρήτη που θα εξυπηρετεί αποτελεσματικότερα όλους τους παραγωγούς.Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου Σκορδαλάκη επεσήμανε ότι «στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας προτείνεται η δημιουργία ιχθυόσκαλας. Ωστόσο το θέμα, χρίζει περαιτέρω διερεύνησης, ώστε να αναλυθούν όλες οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την λειτουργία της».

Τέλος ο Πρόεδρος του ΟΛΗ Γιάννης Μπράς εμφανίστηκε καταρχήν θετικός στην δημιουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο. «Θα το δούμε το θέμα με προσοχή όπως επίσης που μπορούμε να βοηθήσουμε, γιατί πιστεύουμε ότι η λειτουργία ιχθυόσκαλας στο Ηράκλειο θα συνεισφέρει συνολικότερα στην ανάπτυξη του νησιού, ενώ θα δώσει και νέες θέσεις εργασίας».


Πηγή: cretalive.gr
Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012, 17:41