Η αρχαία κληρονομιά της Νεμέας, η σύγχρονη προστασία της, η αναβίωσή της με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας απ’ όλο τον κόσμο, καθώς και η διεθνής καταξίωσή της ήταν τα θέματα της συνάντησης που είχε χθες ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), Πάνος Παναγιωτόπουλος, με τον δήμαρχο της Νεμέας Βαγγέλη Ανδριανάκο, τον βουλευτή Κορινθίας της ΝΔ Χρήστο Δήμα, τον καθηγητή της Αρχαιολογίας Στέφανο Μίλερ και τους επιχειρηματίες Θόδωρο Παπαλεξόπουλο και Βασίλη Φουρλή, πρώην και νυν πρόεδρο αντίστοιχα του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Οφέλτης- Ο φίλος της Νεμέας».

Όπως πληροφορεί το υπουργείο, «συμπαριστάμενο σε κάθε δραστηριότητα γύρω από τη συντήρηση και την ανάδειξη της αρχαίας κληρονομιάς της Νεμέας, με πρώτο το ανασκαφικό και αναστηλωτικό έργο που επιτελεί εδώ και δεκαετίες ο κ. Μίλερ, το εν λόγω σωματείο στήριξε την παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τρεις άξονες: την ιστορία της αρχαίας Νεμέας, το έργο ζωής του καταξιωμένου Αμερικανού καθηγητή και την αναβίωση των αρχαίων Νεμέων, των αθλητικών αγώνων που πραγματοποιούνται εκεί κάθε τέσσερα χρόνια με πρωτοβουλία του Συλλόγου για την Αναβίωση των Νεμέων Αγώνων, που ίδρυσε ο κ. Μίλερ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που αγκάλιασε η τοπική και ευρύτερη κοινωνία, καθώς περισσότεροι από 1.000 αθλούμενοι κάθε ηλικίας από 90 χώρες συμμετείχαν στους περσινούς αγώνες, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονται να μιλούν με συγκίνηση στο ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο κ. Παναγιωτόπουλος δέχθηκε ευχαρίστως την πρόταση να αξιοποιηθεί η ταινία στο πλαίσιο της ελληνικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είπε μάλιστα ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να προβληθεί στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε δε, ότι ύστερα μπορεί να προβληθεί και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στην Αθήνα. «Είναι σημαντικό ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία στηρίζει την πολιτιστική κληρονομιά μας και τη σύγχρονη αξιοποίησή της. Για να στηρίξουμε τον τόπο χρειαζόμαστε όλοι» υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης