Ευρεία σύσκεψη για το νέο ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας λεκανών απορροής ποταμών στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου Τομέα Αθηνών πραγματοποιήθηκε, παρουσία του ειδικού γραμματέα Υδάτων, Ιάκωβου Γκανούλη, και, μετά από πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, Νάσου Αναγνωστόπουλου.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση των φορέων της αυτοδιοίκησης καθώς και ο συντονισμός των δράσεων των εμπλεκομένων φορέων. Ο κ. Αναγνωστόπουλος, παρουσίασε τα βασικά σημεία των σχεδίων διαχείρισης κινδύνων πλημμύρας λεκανών απορροής ποταμών με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τις ανάγκες και τις προτεραιότητες κάθε περιοχής τόσο για την πρόληψη και τη μείωση των κινδύνων στην υγεία, το περιβάλλον, την πολιτιστική κληρονομιά και την οικονομική δραστηριότητα, όσο και στην αποκατάσταση των ζημιών από πλημμύρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βόρειας Αθήνας, Φώτης Χρυσικός και Φωτεινή Βρύνα, οι δήμαρχοι, Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, Βριλησσίων Ξένος Μανιατογιάννης, Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας, οι αντιδήμαρχοι, Παπάγου- Χολαργού Αθανάσιος Αυγουρόπουλος, Χαλανδρίου Δημήτρης Χριστουλάκης και Φιλοθέης- Ψυχικού Γεώργιος Αλκιβιάδης Γάτος και Αικατερίνη Πετρίτση. Καθως και εκπρόσωποι της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων και της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας, υπηρεσιακά αυτοδιοίκητικά στελέχη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης