Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα προβλήματα του λιμανιού και των δρομολογίων στη Σαντορίνη

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 03:58
Σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας για τα προβλήματα του λιμανιού και των δρομολογίων στη Σαντορίνη
Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Σαντορίνη βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου κκ Διονύσης Χαράλαμπος Καλαματιανός και Χρήστος Λαμπρίδης, καθώς και οι αρμόδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες. Aπό τη Σαντορίνη στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Δήμαρχος Νίκος Ζώρζος, ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Ηλίας Πελέκης, ο πρόεδρος του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νίκος Νομικός, ο πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Καταλυμάτων Λευτέρης Αναπλιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μανώλης Καραμολέγκος και το μέλος της Διοίκησης του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Χρήστος Μαρκοζάννες.

Ετέθη το ζήτημα της νέας ζημιάς που υπέστη από την κακοκαιρία η προβλήτα των επικίνδυνων φορτίων, για την αποκατάσταση της οποίας προτάθηκε να αναθέσει το Λιμενικό Ταμείο μια μικρή, γρήγορη μελέτη, ώστε να επισκευαστεί η καθίζηση, που διαπιστώθηκε μετά από επιθεώρηση που έκανε δύτης.

Εξετάστηκε επίσης η πορεία του έργου της πλήρους ανακατασκευής του λιμανιού του Αθηνιού που έχει αποφασιστεί από πέρυσι, ενώ ετέθησαν τα ζητήματα του υπερκορεσμού του νησιού και των ταυτόχρονων αφίξεων και αναχωρήσεων των πλοίων, γεγονός που επιβαρύνει τα φορτία που δέχεται το λιμάνι.

Ζητήθηκε η ενίσχυση της δύναμης του Λιμεναρχείου, ειδικά για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων που τοποθετούνται στο νησί.

Πηγή: atlantea

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, 04:00