«Στο μικροσκόπιο» του υπουργείου Υγείας βρίσκεται η εξέλιξη των κρουσμάτων της νέας γρίπης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αργά το μεσημέρι, σε σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο, 60 άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι τώρα τη ζωή τους στην Ελλάδα.

Συνολικά έχουν νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας 208 άτομα, από τα οποία τα 110 εξακολουθούν να νοσηλεύονται. Όσον αφορά στην επίπτωση του ιού, φαίνεται ότι επηρεάζει τις ηλικίες μεταξύ 30 και 65, και σε ποσοστό 56% τον αντρικό πληθυσμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα άλλο στοιχείο το οποίο επισημαίνουν οι επιστήμονες είναι ότι περίπου το 37% όσων παρουσίασαν επιπλοκές από τη γρίπη, ήταν απολύτως υγιείς και δεν είχαν κανένα υποκείμενο νόσημα. Από τους 60 ανθρώπους που πέθανα λόγω του Η1Ν1, κανείς δεν είχε εμβολιαστεί.

Περισσότερα κρούσματα καταγράφονται στη Βόρεια Ελλάδα, πέντε ανά 100.000 κατοίκους, ενώ το ίδιο ποσοστό στην Αττική είναι 2,2 ανά 100.000 κατοίκους.

Οι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες αλλά και τους γιατρούς να μην περιμένουν το τεστ που γίνεται για την ταυτοποίηση του ιού και να χορηγούν αμέσως αντιϊκά φάρμακα, όταν υπάρχει υποψία με βάση την κλινική εικόνα του ασθενούς ότι πρόκειται για γρίπη που οφείλεται στον ιό H1N1.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισαν επίσης ότι και ακόμα ο πολύ υψηλός πυρετός χωρίς άλλα συμπτώματα θα πρέπει να δημιουργεί δικαιολογημένη ανησυχία για την ύπαρξη νέας γρίπης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης