Σεισμική δόνηση 3,6R ανατολικά της Πάτρας

Σεισμική δόνηση 3,6R ανατολικά της Πάτρας
Σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 01.21 τα ξημερώματα ανατολικά της Πάτρας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Ευρωπαϊκού Σεισμολογικού Κέντρου (EMSC).

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 20 χλμ. δυτικά του Αιγίου και 12 χλμ. ανατολικά της Πάτρας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 5 χλμ.. Ελάχιστα λεπτά αργότερα, το EMSC αναθεώρησε την εκτίμησή του, τοποθετώντας τον σεισμό στους 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ στη 01.24 ακολούθησε δεύτερη σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών.

Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή από τους κατοίκους της περιοχής, χωρίς ωστόσο να υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Κάτω από 4R σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Η zougla.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών όπου ενημερώθηκε πως η σεισμική δόνηση ήταν κάτω από 4 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο έγινε αισθητή λόγω του μικρού εστιακού της βάθους.

Παράλληλα, επιβεβαίωσε πως τρία λεπτά μετά την πρώτη δόνηση ακολούθησε και μια δεύτερη.

Δείτε πως κατέγραψε τις δύο δονήσεις ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στην Πάτρα...Δείτε πως κατέγραψε ο σεισμογράφος, που είναι εγκατεστημένος στο χωριό Δροσιά Αχαΐας, τις δύο δονήσεις...Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 01:50