Σεισμόπληκτη περιοχή αναμένεται να κηρυχθεί το Αίγιο εντός των προσεχών ημερών από το σεισμό των 4,8 Ρίχτερ της Παρασκευής, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, τόνισε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών Στράτος Σιμόπουλος.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τουλάχιστον 300 κτήρια στην πόλη υπέστησαν ζημιές από τη δόνηση, και όπως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών αναφέρει, ο σεισμός της 7ης Νοεμβρίου είχε μέγεθος 4,8 βαθμών με επίκεντρο 9χλμ βορειοανατολικά του Αιγίου. Το εστιακό του βάθος ήταν μικρό, μόλις 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δήμαρχος Αιγιαλείας: Ζητάμε να κηρυχθεί σεισμόπληκτη η περιοχή – Κλιμάκια καταγράφουν τις ζημιές οι οποίες είναι αρκετές

Ο δήμαρχος Αιγιαλείας κος Θανάσης Παναγόπουλος μίλησε στο zougla.gr και ανέφερε πως μέχρι στιγμής 600 πολίτες ζητούν τον έλεγχο των ζημιών που έχουν υποστεί οι περιουσίες τους.

Στο Αίγιο βρίσκονται ήδη κλιμάκια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων, τα οποία μαζί με μηχανικούς του τομέα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πραγματοποιούν ελέγχους σε κτήρια και με την ολοκλήρωσή τους θα αξιολογήσουν τις ζημιές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε πως μέσα στην ημέρα θα υποβληθεί αίτημα για να χαρακτηριστεί η περιοχή σεισμόπληκτη μετά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβολίου Αιγιαλείας που συνεδρίασε εκτάκτως το απόγευμα της Κυριακής.

Η σχετική απόφαση θα κοινοποιηθεί τόσο στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας όσο και στη γγ Πολιτικής Προστασίας και στο αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδοθούν οι ανάλογες αποφάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Διαβάστε επίσης:

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες στον δήμο Αιγιαλείας
, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 20:38

Ζημιές σε 11 κτήρια του Αιγίου έχουν καταγραφεί μετά τον σεισμό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014, 11:25

Αιγιαλεία: Ζημιές από τη σεισμική δόνηση των 4,8 Ρίχτερ – Σε επιφυλακή οι Αρχές, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 8 Νοεμβρίου 2014, 10:12

Σύνοψη σεισμικής δραστηριότητας σε Κεφαλονιά και Αίγιο, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 9 Νοεμβρίου 2014, 14:56

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης