Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 05:13 το πρωί της Κυριακής στην περιοχή της Θήβας στο νομό Βοιωτίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα ανατολικά της Θήβας, και 16 χιλιόμετρα ανατολικά της Οινόης, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην περιοχή, όπως μας ενημέρωσαν από το αστυνομικό τμήμα της πόλης των Θηβών, ωστόσο είχε διάρκεια ελάχιστων δευτερολέπτων. Ακολούθησαν αρκετοί μετασεισμοί μικρότερης έντασης 2,4 και 2,3 ρίχτερ.

Καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής σεισμολογίας Ευθύμιος Λέκκας, ο οποίος συνέστησε ηρεμία στον κόσμο. Παράλληλα τόνισε ότι ενδεχομένως να υπάρξει σεισμική ακολουθία τις επόμενες μέρες στην περιοχή, χωρίς όμως αναμένεται κάποιος μεγάλος σεισμός, αλλά θα υπάρξουν δονήσεις κοντά  στα 4 ρίχτερ.  Επισήμανε, πως η δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι μέρος μιας αναζωπύρωσης της σεισμικής ακολουθίας των τελευταίων ημερών,  σε εύρος δέκα χιλιομέτρων γύρω από τη Θήβα και είχε εστιακό βάθος πέντε χιλιομέτρων.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης