Σεισμική δόνηση 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21.42 το βράδυ της Τρίτης στον θαλάσσιο χώρο δυτικά της Λευκάδας, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πρόκειται για μετασεισμική δόνηση του ισχυρού σεισμού μεγέθους 6R που συγκλόνισε τα ξημερώματα της Τρίτης τη Λευκάδα και τα Επτάνησα, προκαλώντας τον θάνατο δύο γυναικών, τον τραυματισμό τεσσάρων ανθρώπων και ζημιές σε κτήρια και περιουσίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το επίκεντρό του μετασεισμού τοποθετείται 13 χλμ. δυτικά της Λευκάδας και 285 χλμ. βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 5 χιλιόμετρα,

Το zougla.gr επικοινώνησε με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, και όπως ανέφερε εκπρόσωπος του Αστεροσκοπείου, από το πρωί της Τρίτης έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 30 μετασεισμοί εντάσεως μεγαλύτερης των 4 Ρίχτερ. Ο ισχυρότερος εξ αυτών, μεγέθους 5.1R σημειώθηκε στις 10.33 το πρωί.

Η σεισμική ακολουθία στη Λευκάδα

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πατήστε εδώ και δείτε τι καταγράφει αυτή τη στιγμή ο σεισμογράφος στο πανεπιστήμιο Πατρών

Το zougla.gr στην προσπάθειά του να προσφέρει συνεχή ενημέρωση για τη σεισμική ακολουθία στη Λευκάδα συνδέθηκε με το δίκτυο σεισμογράφων που εγκατέστησε το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Οι κυματομορφές είναι οι καταγραφές των σεισμογράφων και ανανεώνονται συνεχώς αυτόματα.

Παρακάτω θα δείτε όλες τις σεισμικές δονήσεις στο νησί του Ιονίου από τις 9.00 το πρωί μέχρι αυτήν την ώρα μέσω του σεισμογράφου του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς.

Πατήστε εδώ και δείτε την αυτόματη ανανέωση

Διαβάστε επίσης:  Βράχος διαπέρασε σπίτι σκορπίζοντας τον θάνατο
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2015, 19:24

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης