Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,2 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σημειώθηκε στις 03:33 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδος, στον θαλάσσιο χώρο ανάμεσα σε Κρήτη και Σαντορίνη, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 85 χλμ. βορειοδυτικά του Ηρακλείου και 50 χλμ. νοτιοδυτικά της Σαντορίνης ενώ το εστιακό βάθος είναι 30 χλμ..

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν πάνω στον πανικό τους.

Ειδικότερα, μια ηλικιωμένη στο Τυμπάκι του νομού Ηρακλείου υπέστη κάταγμα στο γοφό ύστερα από πτώση, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τη μεταφέρει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, ένας άνδρας στα Χανιά τραυματίστηκε ύστερα από πτώση την ώρα της σεισμικής δόνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε πώς κατέγραψε τη δόνηση ο σεισμογράφος που είναι εγκατεστημένος στην Σαντορίνη

Η zougla.gr επικοινώνησε με την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου Κρήτης όπου αξιωματικός της Αστυνομίας ανέφερε πως ο σεισμός έγινε αισθητός, υπογραμμίζοντας όμως πως είχε πολύ μικρότερη διάρκεια από τον αντίστοιχο που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Καθησυχαστικός εμφανίζεται και ο αξιωματικός υπηρεσίας της Αστυνομικής διεύθυνσης Χανίων.

Η zougla.gr επικοινώνησε και με τον κ. Κώστα Βεζυράκη, δημοσιογράφο του cretalive.gr, ο οποίος ενημέρωσε πως ο σεισμός ήταν αισθητός.

«Οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι εξαιτίας της δεύτερης ισχυρής σεισμικής δόνησης που έχει σημειωθεί μέσα σε λίγα 24ωρα», σημείωσε.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως έχει επικοινωνήσει με τις τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις του νησιού, όπου οι υπεύθυνοι ήταν καθησυχαστικοί.

Μετά την εκδήλωση του σεισμού παρατηρείται έντονη μετασεισμική δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:
Σεισμός 5.2R βορειοδυτικά του Ηρακλείου της Κρήτης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012, 06:31

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης