Συζήτηση των εμπόρων για την ανάκαμψη της αγοράς στα Χανιά

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 14:23
Συζήτηση των εμπόρων για την ανάκαμψη της αγοράς στα Χανιά
Tα προβλήματα των εμπόρων τέθηκαν επί τάπητος, σε κοινή σύσκεψη των εμπορικών συλλόγων Σούδας, Κισάμου, Παλαιόχωρας, Χανίων και Πλατανιά που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας εμπόρων Κρήτης.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιάννης Μαργαρώνης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο.

«Είμαστε σε συνεχή προσπάθεια ώστε από κοινού να δούμε τι μπορεί να κάνουμε για να ξεπεράσουμε την κρίση που έχει χτυπήσει και το εμπόριο» δήλωσε.

Η αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, το πρόγραμμα της κοινωφελούς εργασίας, αλλά και το παραεμπόριο, συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση.

Ένα ακόμα ζήτημα ήταν αυτό της διασύνδεσης του εμπορίου με τον τουρισμό και όπως ανακοινώθηκε ήδη υπάρχει συνεργασία με το Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν με ακρίβεια οι αγοραστικές απαιτήσεις των ξένων και Ελλήνων επισκεπτών.

Σύμφωνα με τον κ. Μαργαρώνη, οι κατά τόπους εμπορικοί σύλλογοι σχεδιάζουν δράσεις, όπως πολιτιστικά γεγονότα, που θα βοηθήσουν την αγορά σε τοπικό επίπεδο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011, 14:23