Απρόσμενες διαστάσεις λαμβάνει το σκάνδαλο παράνομων ταριχεύσεων στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, η οποία παραμένει κλειστή, λόγω παρατεταμένης αναρρωτικής άδειας της μοναδικής νεκροτόμου της.

Ήδη μετά τις καταγγελίες, αλλά και δημοσιεύματα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος του Βόλου», για το σκάνδαλο, ο Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας, κ. Σκάρας, διέταξε κατεπείγουσα έρευνα την οποία ανέθεσε να διενεργήσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδοκών Βόλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του directnews, στη διεξεγόμενη έρευνα έχουν κληθεί να καταθέσουν ιδιοκτήτες γραφείων τελετών, και συγγενείς νεκρών, οι οποίοι παραπλανήθηκαν ώστε να πληρώσουν για παράνομες ταριχεύσεις περίπου 150-200 ευρώ την κάθε μία, καθώς και ο Διοικητής του Γ.Ν. Βόλου.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, και τα έγγραφα-φωτιά της δικογραφίας, η προϊσταμένη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Ρουμπίνη Λεονταρή, τα έτη 2010 και 2011 απαίτησε από τους ιδιοκτήτες γραφείων τελετών τη διενέργεια ταριχεύσεων σε κάθε σορό που έπρεπε να διακομιστεί από τον Βόλο προς τα νησιά των Σποράδων, ενώ τούτο δεν ήταν σύννομο.

Στις παράνομες ταριχεύσεις στο Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο» φέρεται να συμμετείχε η νεκροτόμος, Αναστασία Μπρουσγιάννη, η οποία καταγγέλλεται από τα γραφεία τελετών, ότι τις διενεργούσε, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία της ιατροδικαστού, η οποία, όμως, τελούσε σε γνώση αυτών και συντόνιζε τη διαδικασία, με σκοπό το παράνομο οικονομικό όφελος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπρουσγιάννη, που κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας, και όχι ως ύποπτη στην υπόθεση, υποστήριξε, ότι στις 6-4-2011 που η κ. Ρ. Λεονταρή νοσηλευόταν στο Γ.Ν. Λάρισας διέφυγε, προφανώς, της προσοχής του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού και ήρθε στο Γ.Ν. Βόλου με αυτοκίνητο μαζί με τον σύζυγό της και παρακολούθησε την ταρίχευση.

Η κατάθεσή της αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις καταθέσεις των ιδιοκτητών γραφείων τελετών, που δηλώνουν ότι ποτέ δεν είδαν στον χώρο τη συγκεκριμένη ιατροδικαστή.

Σημειώνεται ότι, η έρευνα ξεκίνησε όταν ήρθαν στο φώς δύο (2) πιστοποιητικά ταρίχευσης, που ήταν υπογεγραμμένα από την Ρ. Λεονταρή, και έφεραν μάλιστα και την σφραγίδα της Ι.Υ. Λάρισας.

Το ένα απ’αυτά είχε ημερομηνία 6-4-2011, όταν ήταν νοσηλευόμενη στο Γ.Ν. Λάρισας, και μάλιστα την προηγούμενη μέρα είχε ζητήσει από το Τριμελές Εφετείο Λάρισας την αναβολή δύο δικών – όπου ήταν κατηγορούμενη για ψευδορκία μάρτυρα, νόθευση δημοσίου εγγράφου μετά χρήσης, και ψευδείς βεβαιώσεις κατ’εξακολούθηση.

Όταν τελικά εκδικάστηκαν οι δύο αυτές υποθέσεις της, η Ρ. Λεονταρή κηρύχθηκε κατά πλειοψηφία αθώα όλων των κατηγοριών που τις αποδίδονταν, ωστόσο ασκήθηκε έφεση από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας, και σήμερα εκκρεμούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου.

Για το ίδιο θέμα των παράνομων ταριχεύσεων έχει διαταχθεί κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα και από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, κ. Γεώργιο Πεταλωτή, η οποία ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας.

Πηγή:thessalianews
Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης