Μία σοβαρότατη καταγγελία έφτασε στα χέρια των αρμοδίων ελεγκτών του Τμήματος Πειθαρχικού του ΙΚΑ στην Αθήνα.

Αν και ανώνυμη, οι αρμόδιοι υπάλληλοι διέβλεψαν αμέσως τη σοβαρότητά της, καθώς μιλούσε με ονόματα και συγκεκριμένα στοιχεία για τη «βιομηχανία» που έχει στηθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την καταγγελία, εδώ και αρκετό διάστημα, παρατηρείται μία ραγδαία αύξηση στη συνταγογράφηση triplex και μάλιστα στα ίδια άτομα που «υποβάλλονται, υποτίθεται, στην ίδια εξέταση δύο και τρεις φορές ο καθένας».

Ο καταγγέλλων, μάλιστα, υποστηρίζει ότι ουσιαστικά μερικές από αυτές τις εξετάσεις εκτελούνται πραγματικά και για τις υπόλοιπες οι ασφαλισμένοι αγοράζουν παπούτσια και κάλτσες από συγκεκριμένο μαγαζί με ιατρικά είδη στην περιοχή.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι ακόμη και σε 20χρονα παιδιά έχουν γραφτεί τέτοια παραπεμπτικά, όπως επίσης και σε ορισμένους υπαλλήλους του ΙΚΑ Αλμυρού για να πάρουν με το ανάλογο ποσό διάφορα ιατρικά είδη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η καταγγελία έχει φτάσει πράγματι στο Τμήμα μας και θα γίνει η έρευνα που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις», επεσήμανε η κ. Γιαννακοπούλου από το Τμήμα Πειθαρχικού του ΙΚΑ στην Αθήνα.

Η συγκεκριμένη υπάλληλος, βέβαια, δεν αποκάλυψε αν ο έλεγχος αυτός θα έχει τη μορφή Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, επεσήμανε, ωστόσο, ότι πολύ σύντομα θα πέσει άπλετο φως στο όλο θέμα.

Πηγή: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης